Μουσικές Ορχήστρες, Μουζικαλ, Θέατρο | Παιδιά & Ενήλικες

Art Musical Center

 

Στο Art Music School – Ωδείο Τέχνης Φακανά το Musical, οι Rock Όπερες και γενικά οι Σύγχρονες Όπερες και το Μουσικό Θέατρο υπάρχουν και αναπτύσσονται από την ίδρυση του Ωδείου μας (1997), μέσα από τα μαθήματα και την εκπαίδευση που προσφέρει το εξειδικευμένο τμήμα μας, το ART MUSICAL CENTER

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε επεξεργαστεί και ανεβάσει πολλές super εργασίες-παραστάσεις με τους μαθητές μας, με σκηνοθεσία, ζωντανές μεγάλες ορχήστρες, φωτισμούς, κουστούμια, ελληνικά libretti και ότι άλλο κάνει μια σπουδαστική εργασία-παράσταση να ξεπερνά, πολλές φορές, τις αντίστοιχες επαγγελματικές. Αυτό το βεβαιώνουν οι χιλιάδες θεατές που απόλαυσαν όλα αυτά τα χρόνια το συγκλονιστικό αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μας δουλειάς.

Μια υπόθεση που δεν έχει παρόμοια της στην Ελληνική επικράτεια!

Επαγγελματική ετήσια εκπαίδευση στο Μουσικό Θέατρο και την Σύγχρονη Όπερα.

Μουσική, Τραγούδι, Χορός, Υποκριτική, Σκηνική Αγωγή.

Κάθε χρόνο επεξεργαζόμαστε ένα πασίγνωστο Σύγχρονο Μιούζικαλ ή μια Σύγχρονη (Rock ή άλλη) Όπερα όπου ΟΛΟΙ οι σπουδαστές παίρνουν μέρος στο δικό μας θέατρο!!!

Προηγείται audition για να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής του κάθε σπουδαστή.
(Προπαρασκευαστικά μαθήματα, εάν υπάρχει λόγος, μέσα στο Σεπτέμβριο που προηγείται).

Για Παιδιά

Σύστημα ORFF – Μουσικοκινητική Αγωγή
Παιδικό Θεατρικό Παιχνίδι

Η πρώτη γνωριμία κι επαφή του παιδιού με τη μουσική τέχνη, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή τη ζωή του, που μπορεί να καθορίσει τη σχέση του με το μουσικό φαινόμενο, τη διαμόρφωση της αισθητικής του και τις αυριανές πολιτιστικές επιλογές του. Με άλλα λόγια, χαράζει μια στάση ζωής.

Εμείς στο ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΑΚΑΝΑ, συναισθανόμενοι αυτή την ευθύνη, δημιουργήσαμε μέσα σ ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτή η πρώτη επαφή με τη μουσική με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Το παιδί θα γνωρίσει τον ήχο, τις νότες, τα όργανα, την ορχήστρα, το τραγούδι μέσα από το παιχνίδι την κίνηση και την ζωγραφική.

Αυτό ακριβώς είναι το σύστημα Orff που θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα στον κόσμο.

Δίνει μεγάλη σημασία στις ανάγκες του παιδιού για εκφραστή και εξωτερίκευση των ερεθισμάτων που λαμβάνει από τη μουσική, αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο ζει. Ο τελικός σκοπός μετά από αυτή την εκπαίδευση – παιχνίδι είναι να αφήσουμε το παιδί να διαλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσει μέσα στον κόσμο της μουσικής.

Ηλικίες 3-6

CHILDREN’S MUSICAL THEATRE ACADEMY CMTA
by Mando

Η παιδική ακαδημία μουσικού θεάτρου για παιδιά (C.M.T.A.), λειτουργάει σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων σχολών της Αγγλία και της Αμερικής, και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, στο τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική μέσα σε ένα τρίωρο πρόγραμμα κάθε Σάββατο.

Στο τέλος της χρονιάς ανεβάζουμε μια ολοκληρωμένη παράσταση (κοστούμια, σκηνικά και χειλόφωνα) με πασίγνωστα τραγούδια και κάθε χρόνο ένα πρωτότυπο έργο που έχει γραφτεί ειδικά για τα παιδιά.

Το musical είναι η πιο ολοκληρωμένη μορφή θεάματος, και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που μόνο το musical μπορεί να προσφέρει, περνώντας παράλληλα δημιουργικό και ψυχαγωγικό χρόνο.

Ηλικίες 6-14

Ορχήστρες:

Art Music School BIG BAND

Η Jazz Big Band των Σπουδαστών του Ωδείου μας

Η Jazz Big Band των Σπουδαστών του AMS-Art Music School-Ωδείο Τέχνης Φακανά , λειτουργεί από το 1981 και μέσα από τις τάξεις της έχουν σπουδάσει οι πλέον γνωστοί επαγγελματίες του χώρου σήμερα. Είναι η μοναδική Εκπαιδευτική Big Band της χώρας μας και αποτελεί την μια πλευρά της ‘αποψης μας για την πραγματική Επαγγελματική Μουσική Εκπαίδευση.Αποτελείται από 20 επιλεγμένους σπουδαστές του Σύγχρονου Τμήματος του Ωδείου. Πρόκειται για νέους πολλά υποσχόμενους μουσικούς που συγκροτούν, σήμερα, ένα καταπληκτικό ορχηστρικό σύνολο!

Τρομπέτες, σαξόφωνα, τρομπόνια, φωνή, ηλ. Κιθάρες, ηλ. Μπάσο, κοντραμπάσο, πιάνο, keyboards και drums αποδίδουν ένα πολύ γνωστό και απαιτητικό ρεπερτόριο από jazz συνθέσεις με υψηλού επιπέδου αποτελέσματα.

Παράγουν μουσική γεμάτη από τον νεανικό ενθουσιασμό και την επαγγελματική προσήλωση των εκτελεστών, όμοια με εκείνη των μεγαλύτερων ορχηστρών.

Η AMS Big Band διευθύνεται από καθηγητές μας, καταξιωμένους μουσικούς της Jazz και γενικότερα της δημιουργικής μουσικής. Η επιδίωξη συμμετοχής κάθε σπουδαστή σε αυτήν την ορχήστρα, αποτελεί από μόνη της βασικό λόγο για να σπουδάσει κανείς στο Ωδείο μας!

Ορχήστρες:

Musical Orchestra

Ένα ακόμη μεγάλο ορχηστρικό σχήμα που αποτελείται από 12-18 επιλεγμένους σπουδαστές του Ωδείου μας. Η Musical Orchestra κάνει πρόβες κατά την διάρκεια του σπουδαστικού έτους προκειμένου να εκτελέσει στο τέλος του έτους, την μουσική της εργασίας-παράστασης που ετοιμάζει το Musical Workshop με τους σπουδαστές του. ‘Ετσι, πέρα από την συνεχώς αυξανόμενη παικτική δραστηριότητα που μπορεί ο σπουδαστής να βρει στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, επιτυγχάνουμε και την δημιουργική συνεργασία των διαφόρων τομέων του Ωδείου μας με στόχο την παραγωγή υψηλών προδιαγραφών μουσικών, αλλά και θεατρικών, αποτελεσμάτων με πραγματική επαγγελματική ταυτότητα. Και, φυσικά, η συμμετοχή των σπουδαστών σε αυτά, γίνεται ένας σοβαρός στόχος που έχει σαν αποτέλεσμα το γενικώτερο ανέβασμα του επιπέδου των σπουδαστών μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι απόφοιτοι του Ωδείου Τέχνης Φακανά γίνονται περιζήτητοι όταν ζητείται υψηλού επιπέδου απόδωση και επαγγελματισμός.

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.