Οι καθηγητές μας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΑΝΑΣ
Ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης Φακανά.
Δημιουργός της μοναδικής και πρωτότυπης διδακτικής ύλης που διδάσκεται για πάνω από 25χρονια σε πάνω από 10.000 μουσικούς.
Ο Έλληνας μουσικός που βρέθηκε στη λίστα των 50 για το βραβείο Grammy στην κατηγορία ”Jazz Composing” για το CD ”Interspirit” μαζί με το θρύλο του μπάσου Anthony Jackson.
Έχει ήδη 13 προσωπικά CDs (A New Day, Parastasis, Horizon, Amorosa, Stand Art, Echoes, Domino, Interspirit, Maestro, Acrobat, The Nest … Live in Athens, Topaz, Secrets) μέσα στα οποία συμμετέχει ολόκληρη η ελληνική jazz σκηνή καθώς και μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Dave Weckl, Anthony Jackson, Frank Gambale, Mike Stern, Bireli Lagrene, Eric Marienthal, Dennis Chambers, Mitch Forman, Scott Kinsey, Wallace Roney, Lenny White, Brett Garsed, Bob Franceschini, Alex Acuna, Lew Soloff, Tony Lacatos, Haracio ”El Negro” Hernades, Guthrie Govan, Steve Weingart, Andre Nieri κ.α
Ηλεκτρικό Μπάσο
Σύγχρονη Θεωρία
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚYΤΑΨΙΔΑΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
– ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ (ART MUSIC SCHOOL) ΦΑΚΑΝΑ:
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ/JAZZ ΚΙΘΑΡΑ – ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
– WORKSHOP SERIES: THE ART OF IMPROVISATION- INTERACTION & MUSIC EXPRESSION
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
– ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
– ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΗΧΟ
– ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
– ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ JAZZ/ ROCK/ POP FUSHION
ΣΥΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
– Η ΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ – JAZZ ΚΙΘΑΡΑΣ “ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ”
– THE BLUES: ΙΣΤΟΡΙΑ – ΥΛΗ – SONGS
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤA
– MIKE KIT AND THE 4 & MORE PROJECT
– THE EQUAL JAZZ TRIO
– MIKE KYTAPSIDAKIS GROUP
– A.R.G.O
– EMPHASIS
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
– ARTEZ UNIVERSITY OF ARTS (CONSERVATORY ENSCHEDE, THE NETHERLANDS)
– PERFORMANCE, EDUCATING IN MUSIC
THE COLOGNE UNIVERSITY OF MUSIC (HOCHSCHULE FUR MUSIC UND TANZ KOLN), GERMANY: JAZZ – POP AND WORLDMUSIC MUSICOLOGY
Ηλεκτρική Κιθάρα
Workshop: η Τέχνη του Αυτοσχεδιασμού
ΜΕΝΙΟΣ ΠΑΣΙΑΛΗΣ
Γεννήθηκε στο σύδνεϋ της Αυστραλίας και σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια, σε ηλικία 13 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική. Παρότι ξεκίνησε με την κιθάρα, τα Ντραμς ήταν αυτά που τον κέρδισαν στο τέλος, όπου και γίνονται το μεγαλύτερο πάθος του. Από τα 16 του παίζει ερασιτεχνικά σε διάφορους χώρους, και από τα 18 του αρχίζει να ασχολείται πλέον επαγγελματικά.
Σπούδασε στο R.S.I. (Rhythm Section Institute) από που αποφοίτησε με άριστα, και παρακολουθήσει σεμινάρια με ορισμένους από τους καλύτερους ντράμερ του κόσμου όπως οι: Dave Weckl, Jojo Mayer, Dom Famularo ,Thomas Lang, και πολλοί άλλοι.
Στα χρόνια της μέχρι τώρα επαγγελματική του πορείας έχει συνεργαστεί σε live εμφανίσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Είναι μέλος, ως ντράμερ, του γκρουπ Y.F.G (Yiorgos Fakanas Group) όπου έχει συμπράξει με τα μεγαλύτερη διεθνή ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι: Andre Nieri (Guitar player), Bob Franceschini (Sax player), Guthrie Govan (Guitar player), Miso Iossifov (Trumpet player), Mike Stern (Guitar player), Steve Weingart (Piano/key players), Stu Hamm (Bass player),Tony Lacatos (Sax player), Tim Garland (Sax player).
Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο το προσωπικό Album με τίτλο on ‘’Expectations’’ όπου περιέχει 8 ο tracks. Επίσης, από την ίδια χρονιά ηγείται και της δικής του μπάντας ‘’Expectations Project’’.
Είναι καθηγητής Ντραμς εδώ και 25 χρόνια, από τα οποία τα τελευταία 7 είναι στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, ως καθηγητής αλλά και ως υπεύθυνος στον Drum department του ωδείου.
Υ.Γ. «Για μένα τα Ντραμς αλλά και η μουσική γενικότερα είναι μία μόνιμη αναζήτηση για κάτι καινούργιο, μία μόνιμη πρόκληση, μία μόνιμη αγάπη, μα πάνω απ’ όλα είναι έκφραση ψυχής»
Drums
ΡΕΝΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από πολύ μικρή ηλικία. Με καθηγήτρια στο πιάνο τη Σοφία Γαρουφαλή απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με «Άριστα παμψηφεί και τιμητικό έπαινο» και ακολούθως Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα παμψηφεί». Παρακολούθησε master classes στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους διεθνούς φήμης πιανίστες: Άρη Γαρουφαλή, Martino Tirimo και Paul Badura Skoda. Συνέχισε τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά και στη Σύνθεση με καθηγητή τον συνθέτη Χρήστο Αναστασίου, τις ολοκλήρωσε και έλαβε Δίπλωμα Σύνθεσης με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο».
Από το 1992 εώς σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, μουσικής δωματίου και ανώτερων θεωρητικών σε Ωδεία της Αθήνας. Παράλληλα, κατά τα έτη 2005 – 2010 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και σε Μουσικά Σχολεία.
Στο συνθετικό της έργο συγκαταλέγονται έργα για πιάνο και άλλα σόλο όργανα, χορωδιακή και συμφωνική μουσική, κουαρτέτα εγχόρδων, έργα ορχήστρας δωματίου και έργα ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Έχει επίσης μελοποιήσει ποιήματα του Δ. Σολωμού, Κ. Ουράνη, Ά. Σικελιανού, Α. Κάλβου και Emily Dickinson. Βραβεύτηκε από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Πολιτείας του Κολοράντο των ΗΠΑ με τον τίτλο «Φιναλίστ του Διεθνούς Μουσικού Βραβείου Αριστείας στη Σύνθεση» τα έτη 2010 και 2011.
Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα ελληνικών αλλά και διεθνών παραγωγών. Από τις εκδόσεις Cambia κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ το οποίο αποτελείται από μία συλλογή έργων για πιάνο και πιάνο – τσέλο (2011)
Κλασικό Πιάνο
Ανώτερα Θεωρητικά
Εκπαίδευση για Μουσικά σχολεία – Πανεπιστήμια
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθηνα το 1966. Αποφοιτος της Βαρβάκειου, σπούδασε αρχικά στην Φιλοσοφική σχολή αλλα γρηγορα τον κέρδισε η μουσικη. Ξεκινησε να παιζει το 1984 σε διαφορα μουσικά σχήματα και συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες συνθέτες (Λ.Κηλαηδονης, Δ.Μουτσης, Σ.
Σπουδασε Μοντέρνα Ενορχήστρωση στο Berklee College of music (απόφοιτος του ’93 με τιμητική έπαινο) και εχει συμμετοχές σε πολλα μουσικά σχήματα, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις.
Διδασκει στο Ωδειο Τέχνης Φακανα απο το 1998 πιανο, θεωρητικά, ακουστικη,
Σύγχρονο Πιάνο
Σύγχρονα Θεωρητικά
Ιστορία Σύγχρονης Μουσικής
ΜΑΝΤΩ
Μεγαλωμένη σε οικογένεια μουσικών, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Έχει σπουδάσει μουσική, κιθάρα και φωνητική, στο μουσικό κολέγιο Μπέρκλι, παίζει κιθάρα και πιάνο, ενώ γράφει την δική της μουσική και στίχους. Η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά κυκλοφόρησε το 1989. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθιερώθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στην Ελλάδα, με πολλούς χρυσούς δίσκους και δεκάδες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Ενδεικτικά: Δως μου λόγο να σωθώ, Στοιχηματίζω, Αυτό το καλοκαίρι, Εσύ, Δανεικά, Στον έβδομο ουρανό.
Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, στα 30 χρόνια μουσικής πορείας της, είτε δισκογραφικά-συνθετικά είτε σε μουσικές σκηνές, όπως οι : Αντώνης Βαρδής, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Ανδρέας Μικρούτσικος, Τζίμης Πανούσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, Πασχάλης, Στέφανος Κορκολής, Σοφία Αρβανίτη, Γιώργος Θεοφάνους, Φοίβος, Αντώνης Ρέμος, Ντέμης Ρούσσος, Σερτάμπ Ερενέρ, Ζαν Μισέλ Ζαρ, Τζέσικα Σίμπσον κ.ά.. Από το 2010, διδάσκει φωνητική και ορθοφωνία στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, ενώ έχει ιδρύσει την Παιδική Ακαδημία Μουσικού Θεάτρου, (CMTA, Children’s Musical Theatre Academy), η οποία στεγάζεται και φιλοξενείται στους χώρους του Ωδείου. Κατά καιρούς συμμετείχε σε μερικά επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, όπως: Your face sounds familiar, The voice of Greece, The music school κ.ά..
Η Μαντώ είναι κόρη του πιανίστα της τζαζ Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Μαίρης Απέργη. Σαν παιδί, εκτός από τις μουσικές σπουδές της και το σχολείο, έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με την ομάδα του Ολυμπιακού, για επτά συνεχή έτη.
Οκτώ χρόνια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής, φωνητικής, χορού και τζαζ είναι πρόσθετα εφόδια.
Από δέκα χρονών παίζει κιθάρα και κρουστά όργανα, ως αυτοδίδακτη και συνθέτει δικά της τραγούδια.
Σε ηλικία 13 ετών πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο Καλουτά, συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση Jesus Christ Superstar, με την επιμέλεια των Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα. Ακολούθησαν πολλά και αξιόλογα μουσικά βήματα, όπως η τρίχρονη συμμετοχή της στο τρίο Μικέλη και το 1981 μπαίνει στην ελληνική δισκογραφία, συμμετέχοντας με το όνομα Mandy στο Motorcycle-Granny, σε μουσική και στίχους του Τζίμη Πανούση.
Το 1983, σε ηλικία 17 χρονών, συμμετείχε στο πάρτυ της Βουλιαγμένης, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, με το τραγούδι Blue moon. Με το ψευδώνυμο Mandy κυκλοφορεί το 1985 το μάξι σινγκλ Fill Me Up / Love Me Baby (126106 CBS) και τον επόμενο χρόνο το Set yourself in motion / Where do I begin (127171 CBS), σε παραγωγή του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου. Μετά την επιτυχία των δύο αυτών μάξι σινγκλ, φεύγει για την Αμερική, όπου κάνει μαθήματα φωνητικής με τον Hal Schaefer, δάσκαλο επίσης της Μπάρμπρα Στράιζαντ και της Λάιζα Μινέλι, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας.
Το 1987 κάνει άλλη μία εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία, με τη συμμετοχή της στη συλλογή Τα 10 δεκάρια, μαζί με την Πωλίνα, την Καίτη Γαρμπή, τη Σοφία Βόσσου, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Σάκη Μπουλά και τον Στέλιο Σταυράκη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Στα ζεστά φεγγάρια» (διασκευή του «Land of 1000 Dances») και «Το γράμμα» (διασκευή του «The Letter»).
Το 1989, ενώ έχει ήδη συμβόλαιο με τη CBS (νυν Sony Music), έρχεται η πρόταση από την Ελλάδα και τη Minos EMI, για δίσκο με ελληνικό στίχο. Έτσι, το 1989 κυκλοφορεί την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, Δώσ’ μου ένα φιλί… Αυτό το καλοκαίρι.
Έτσι ξεκινά μια σειρά επιτυχημένων δίσκων, επί ελληνικού εδάφους πλέον. Μεγάλες της επιτυχίες είναι τα τραγούδια Αυτό το καλοκαίρι(1989), Στοιχηματίζω (1990), Εσύ (1991), Τιμώρησέ με (1991), Αισθήσεις (1993), Φυλάκισέ με (1994), Στον έβδομο ουρανό (1995), Δανεικά (1997), Φάρος (1997), Φωτιά στα πρέπει (1998), Πιο πολύ (2000), Φαίνεται (2003) κ.ά..
Η Μαντώ έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Έχει κάνει περιοδείες και έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα και συναυλιακούς χώρους του κόσμου, όπως το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και το Air Crown του Σικάγου και σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μόντρεαλ κ.α.. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας μας, όπως: Μαρινέλλα, Δημήτρη Μητροπάνο, Τόλη Βοσκόπουλο, Δήμητρα Γαλάνη, Πασχάλη Τερζή, Τάνια Τσανακλίδου.
Το 1992 ιδρύει το Μαντώ Fan Club, το οποίο φτάνει να αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη. Επίσης, είναι η πρώτη καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα που δημιούργησε ιστότοπο στο διαδίκτυο.
Στον ‘Έβδομο Ουρανό’ στο ‘Γυάλινα Φεγγάρια’ (All Through The Night), παίζουν οι μουσικοί του Peter Gabriel.
Το 1997 ερμηνεύει στα ελληνικά τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων ‘Anastasia’ της 20th Century Fox.
Το 2000, ένα από τα τραγούδια που είχε γράψει στην Αμερική βγαίνει από το συρτάρι για το album της νεαρής τραγουδίστριας Jessica Simpson. Η Μαντώ ως συνθέτρια μπαίνει στα Αμερικάνικα Charts, μιας και το ‘Where You Are’ γίνεται τεράστια επιτυχία και μπαίνει στο soundtrack της ταινίας της 20th Century Fox, ‘Here On Earth’. Στα MTV βραβεία της Αμερικής,το WHERE YOU ARE βγήκε καλύτερη μπαλάντα της χρονιάς.
Το 1997 παραχώρησε ένα από τα πιο επιτυχημένα της τραγούδια ”Στον Έβδομο Ουρανό” στον Ντέμη Ρούσσο το οποίο διασκευάστηκε στα γαλλικά με τίτλο IQBAL.
Το 2000 έκανε ντουέτο με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ το τραγούδι Φως/Aşk’. Το τραγούδι αυτό έγινε επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Το 2001 κυκλοφορεί μέσω της εταιρίας Europe Records, το single ‘Mando and Coltrane Big Band’, με 5 τραγούδια διασκευές ξένων επιτυχιών Jazz και μιούζικαλ.
Το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση.
Είναι από το 2003 επίτιμο μέλος του OGAE Greece, του επίσημου club της Eurovision στην Ελλάδα.
Το 2003 ερμηνεύει στα ελληνικά τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων ” Ο Αδερφός μου ο Αρκουδος” της Walt Disney.
Στις 14 Μαρτίου 2010, στην εκπομπή Chart Show-Your Countdown το κανάλι Alpha κατέταξε τη Μαντώ στην 23η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές γυναίκες τραγουδίστριες στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι σήμερα.[3]
To 2012 συμμετείχε στην συναυλία του Φοίβου για τα 20 χρόνια στην δισκογραφία του.
Το 2013 συμμετείχε στην ελληνική έκδοση του Your Face Sounds Familiar που προβλήθηκε από τον Αntenna, φτάνοντας μέχρι την 4η θέση στον τελικό που προβλήθηκε στις 30 Ιουνίου.
Τον Μάιο του 2014 συμμετείχε στον ημιτελικό του The Voice Of Greece όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ένα νέο της τραγούδι με τίτλο ”Πολύπλοκα”. Το σώου προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Antenna.
Τραγούδι – Φωνητίκη
CMTA – Μιούζικαλ για παιδιά
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ
Κλασική Κιθάρα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΣ
– Να βρεις την “φωνή” σου μέσα από το όργανο και το προσωπικό σου στυλ.
– Να συνθέσεις και να ενορχηστρώσεις με αυτό.
– Να παίξεις με group και να κυκλοφορήσεις την δική σου μουσική.
Ηλεκτρική Κιθάρα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΝΟΣ
Ο Βασίλης Γκίνος σπούδασε νομικά και μουσική, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία 40 χρόνια. Ξεκίνησε να παίζει πλήκτρα σε συγκροτήματα, στα περισσότερα από τα οποία ήταν ιδρυτικό μέλος. Οι επιρροές του ήταν τα μεγάλα rock groups της εποχής, η κλασική του κατάρτιση και η αγάπη του για την τζαζ.
Μετά το πτυχίο του στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε στον μουσικό χώρο με πολλές ειδικεύσεις: μουσικός (πλήκτρα), ενορχηστρωτής, προγραμματιστής και μουσικός διευθυντής. Πρωτοπόρος της μουσικής τεχνολογίας, αξιοποίησε υπολογιστές και συνθεσάιζερς στην σκηνή και στο στούντιο. Το αποτέλεσμα ήταν πολλά πλατινένια CD και σειρές επιτυχημένων συναυλιών και ζωντανών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, ενορχηστρώνοντας και παίζοντας για όλους σχεδόν τους επώνυμους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς. Γνώστης του ελληνικού ρεπερτορίου και της λαϊκής μουσικής της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Λεκάνης της Μεσογείου, πρωτοστάτησε στην μίξη αυτών των ιδιωμάτων με τη διεθνή ποπ/ροκ μουσική και τις σύγχρονες τεχνικές παραγωγής, παράγοντας μεγάλες επιτυχίες τις τελευταίες δεκαετίες.
Σαν συνθέτης και παραγωγός έχει δουλέψει για την διαφήμιση, τηλεόραση, ραδιόφωνο, θέατρο και κινηματογράφο, έχει στούντιο ηχογραφήσεων, πολυετή εμπειρία στην ηλεκτρονική μουσική και για ένα διάστημα δούλεψε για την Roland σαν product specialist. Είναι τακτικός συνεργάτης της μουσικής βιβλιοθήκης cinephonix, του Content Creators Lounge και της Soundfirm Audio Library, συνθέτοντας μουσική παραγωγής για όλα τα μέσα.
Έχει ασχοληθεί με την μουσική και ραδιοφωνική παραγωγή, αρθρογραφεί σε μουσικά έντυπα, έχει συγγράψει βιβλία για το “Μουσικό Επάγγελμα”, τα “Συνθεσάιζερς και την Ηλεκτρονική Μουσική” και πολλές μονογραφίες όπως “Το Ελληνικό Τραγούδι για Βιαστικούς”, την “Συνοπτική Ιστορία Τέχνης & Αισθητικών Θεωριών” και τα “Έσοδα από Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα”, ενώ είναι τακτικός ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες για τα θέματα αυτά.
Παράλληλα κυκλοφόρησε το project “AmbiguA”, μια ηλεκτρονική προσαρμογή κλασικής μουσικής του 20ου αιώνα. Εμπνευσμένο από τις απαρχές του μοντερνισμού, το “AmbiguA” είναι μια τριλογία επιλεγμένων κομματιών από ρομαντικούς, ιμπρεσσιονιστές και μοντέρνους συνθέτες, ενορχηστρωμένη για συνθεσάιζερς. Το 2015 κυκλοφόρησε το “Electron Stories with Cats”, μια ηλεκτρονική σουίτα σε εννέα μέρη.
Είναι Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και από το 2017 διδάσκει στο Ωδείο Τέχνης Φακανά τον σπουδαστικό κύκλο του “Μουσικού Επαγγέλματος” και των “Συνθεσάϊζερς και Ηλεκτρονική Μουσική”. Σχετική θεματολογία αναπτύσσει και στο κανάλι του ”ΕΜΕΝΑ ΡΩΤΑ’‘
– Μουσικό Επάγγελμα
Η μουσική βιομηχανία από τις απαρχές της μέχρι σήμερα και ό,τι πρέπει να ξέρεις για την πνευματική ιδιοκτησία. Καθώς και οι στόχοι, ο σχεδιασμός, οι δημόσιες σχέσεις, το καλλιτεχνικό και εμπορικό μέρος του μουσικού επαγγέλματος.
Synthesizer & Ηλεκτρονική Μουσική
Μουσικό Επάγγελμα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΣΤΟΣ
Εκπαίδευση:
– Δίπλωμα στα Μοντέρνα Τύμπανα στην Accademia della Musica Moderna di Milano (AMM) το 2007, με αξιόλογους μαέστρους της Ιταλικής και Διεθνής Μουσικής Σκηνής: Franco Rossi, Luca Turolla, David Garibaldi (επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας)
– Master Διδασκαλίας στο Μοντερνα Τύμπανα στην Accademia della Musica Moderna di Milano (AMM) το 2008
– Δίπλωμα Μουσικής Τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνα το 2002
– Πτυχίο Αρμονίας Ελληνικό Ωδείο το 2000
Σεμινάρια – Clinics (ομαδικά και ατομικά):
– Τριήμερο jazz masterclass με τον Skip Hadden (Berklee College) (Milano)
– Διήμερο Summer Camp with Dom Famularo & Tommy Cambell (Monza)
– Clinic στα μονά μετρά με Sergio Bellotti (AMM & Berklee College) (Milano)
– Free hand technique με Johny Rabb (Milano) κ.α
Σόλο – Εμπειρία:
– Freelance drummer με Funky ταυτότητα και πολυεδρική μουσική εμπειρία:
Jazz Fusion, Irish Folk Rock, Progressive Metal, Afro Cuban, Pop Rock, Παραδοσιακή Κρητική μουσική, Φιλαρμονική Ορχήστρα
Συνεργασίες:
– Τuklata- Afro cuban Σύνολο Κρουστών χορηγούμενο απο την ΑΑ Meinl (Δ/νση: Luca Turolla και τον Marco Cattinaccio σολιστα στα κρουστα) 2009
– Trio Confusion – Jazz Fusion 2009-2011 Agency Barley Arts
– Defect Side Power Trio – Rock Bues / Tribute Hendrix 2011-2013 – Agency Rise Up Events
– Corte dei Miracoli – Irish Folk 2014-2017 – Agency Rise Up Events
– Roam Inside – Nu Metal 2016-2017 – Agency Bagana Records
– Il viaggio Italiano Μουσικοθεατρικό project. (σκηνοθεσία: Patrizia Pasqui, ερμηνεία: Mario Spalino, μουσική: Giuseppe Mascherpa 2016) – Tour Emergency Italia
– Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακιου με Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση 2017
– Quinteto πνευστών ορχήστρα δωματίου και Χρήστος Θηβαίος 2018
– Χρήστος Νινιός summer tour 2018
– Μιχάλης Τζουγανάκης και Αλέξανδρος Τζουγανάκης summer tour και European tour 2019-2020
Συμμετοχή σε Festivals και Διαγωνισμούς:
– MiTo (Milano – Torino) 2010 (Ιταλία)
– Piacenza Jazz Festival 2010 (Ιταλία)
– Dieci giorni di Musica Vigevano 2010 (Ιταλία)
– Percuotiamo Festival Milano 2009 (Ιταλία)
– Blues Festival Monza 2013 (Ιταλία)
– Lugano Jazz Festival 2010 (Ελβετία)
– Up Pavia Festival 2015 (Ιταλία)
– Bubbles Festival Pavia 2013-14-15 (Ιταλία)
– Irish S, Patrick Festival Milano 2010 (Ιταλία)
– Revolution Festival Paestum – M. di Massa 2014-15-16 (Ιταλία)
– Folk Festival Bellinzona 2016 (Ελβετία)
– Synch Festival Athens 2005 (Ελλάδα),κ.α
– International Mediterranean Music Festival 2019 (Ελλαδα, Κρήτη)
– Drum Festival 2019 (Ελλαδα, Αθήνα)
Μουσικές Σκηνές:
– Jazz: Blue Note Milano, Scimmie Milano, Salumeria della Musica, Milano, Portalupi Vigevano κ.α.
– Rock: Legend Club Milano, Spazio Musica Pavia, Estragon Bologna, Fabbrica Lecco, Miro Milano, Dagda live Club Pavia, κ.α.
Διδασκαλία:
– Accademia Musica Moderna (AMM) di Pavia 2009-2012
– Gain Studios Pavia 2012-2016
– Ωδείο Τέχνης Φακανά (Aθήνα) 2018 έως σήμερα)
— Παιδικό τμήμα —
Σε ειδικά διαμορφωμένο drum set για τους μικρούς μας φίλους
Drums
Junior Drums για παιδιά
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΗΡΑΣ
Σπουδές
Ωδείο Τέχνης Φακανά (1996-1998)
Guitar Institute (Λονδίνο) 1998-2001
Επαγγελματική δραστηριότητα
Διδάσκει επαγγελματικά από το 2001. Έχει κυκλοφορήσει 7 albums και έχει 2 ενεργά κανάλια στο YouTube με πάνω από 8 εκατομμυρια views
Έχει συνεργαστεί με Marco Minnemann Derek Sherinian MikeTerrana Vitalij Kuprij Διδάσκει: Rock, Metal, Shred
Ανάπτυξε την τεχνική σου στα όρια της!
– Βελτίωσε τον αυτοσχεδιασμό σου και τις γνώσεις σου πάνω στο όργανο!
– Γίνε ολοκληρωμένος μουσικός μέσα από ένα άρτια οργανωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα σπουδών
Ηλεκτρική Κιθάρα
ΛΟΥΙΖΑ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
– H Lou is (Λουίζα Σοφιανοπούλου) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παίζει πιάνο, έχει Πτυχίο Αρμονίας και σπούδασε φωνητική με την Karen Solomon, τη Νένη Ζάππα και με τον Robert Bicknell στο Λονδίνο. Κινείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών, το οποίο εκτείνεται από την alternative pop rock μέχρι jazz, blues και ethnic μουσική και τραγουδάει σε πολλές γλώσσες, δίνοντας πάντα έμφαση στην ιστορία που διηγείται κάθε τραγούδι.
– Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες: Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Βιτάλη, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φοίβο Δεληβοριά, Φίλιππο Πλιάτσικα, Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελλο, όπως επίσης και με το Quinteto TANGartO, ερμηνεύοντας Astor Piazzolla και παραδοσιακά αργεντίνικα τάνγκο.
– Μετά από δυο χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο «Dragons» σε στίχους και μουσική δική της. Συνεχίζει με την γραφή και παραγωγή νέου πρωτότυπου αγγλόφωνου υλικού. Στις αρχές του 2017 παρουσίασε, μετά από πρόσκληση, μουσική παράσταση δικής της έμπνευσης στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο αφιερώματος στην Ιδιαιτερότητα της Ανθρώπινης Φωνής. Eίναι μέλος της ομάδας Heroes – A tribute to David Bowie, που το 2016 διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μεγάλη συναυλία για την υποστήριξη των προσφύγων. Συγχρόνως, εμφανίζεται με τη μπάντα της σε μουσικές σκηνές, μπαρ αλλά και ιδιωτικά event με κυρίως vocal jazz, soul, pop ρεπερτόριο αλλά και πινελιές από soundtrack,chansons και musical.
– Έχει ολοκληρώσει το Α’ Επίπεδο εκπαίδευσης στη μέθοδο Integrated Voice Therapy με τη φωνοθεραπεύτρια Ελπίδα Κουτσουμπάκη.
– Από το Σεπτέμβρη του ’21 συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία The Hubsters και μαζί τους κυκλοφόρησε το νέο single με τίτλο ‘Do I Do’ και βρέθηκε στην τελική πεντάδα υποψηφίων εκπροσώπων για τη Eurovision ’22.
Σύγχρονο Τραγούδι
Φωνητική – Ορθοφωνία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΠΑΟΣ
Σέ ηλικία 13 ετών πήρε τά πρώτα μαθήματα κιθάρας, στήν μουσική σχολή του Γεωργίου Δρακόπουλου. Ακολούθησαν καί ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ παράλληλα συμμετείχε σέ διάφορα rock groups.
Το 1997 αποφοίτησε μέ άριστα από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στον τομέα μοντέρνας μουσικής, με ειδικότητα στην ηλεκτρική κιθάρα, και είχε καθηγητές τον Γιώτη Σαμαρά στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Κωνσταντίνο Μπαλταζάνη στήν jazz αρμονία, και τον Τάκη Πατερέλη στο ear training. Παρακολούθησε σεμινάρια όπως του Frank Gambale, John Scofield, Pat Martino, Mike Stern κ.α.
Έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σαν επαγγελματίας μουσικός συνοδεύοντας Έλληνες επώνυμους καλλιτέχνες. Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε την πρώτη δική του δισκογραφική του δουλειά μέ 9 δικές του συνθέσεις και τον τίτλο ”Music Street” στήν οποία συμμετέχουν 16 μουσικοί. (Γιώργος Φακανάς, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέφανος Δημητρίου, κ.α.). Μέ το group ”Δημήτρης Τσιαμπάος fusion quartet’‘ καθώς και με άλλα μουσικά σχήματα παίζει jazz καί fusion μουσική.
Από το 1998 διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα σέ διάφορα Ωδεία. Από το 2007 ξεκίνησε στο Ωδείο τέχνης Φακανά, καί το 2008 στο φιλαρμονικό Ωδείο Πεύκης.
Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφορεί το βιβλίο <<Σύγχρονη Ηλεκτρική Κιθάρα>>
– Κατανόηση της ύλης του οργάνου και εφαρμογή αυτής από τον 1ο εως κ τον 5ο κύκλο σπουδών.
– Σύγχρονα στύλ μουσικής jazz, blues rock, funk, fusion,κλπ και έμφαση στην προτίμηση του σπουδαστή.
Ηλεκτρική Κιθάρα
ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ
️- ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και τα προγράμματα μουσικής παραγωγής (DAW) είναι απεριόριστες, μέσα από αυτά προκύπτουν νέες τάσεις και μορφές δημιουργίας. Η μουσική παραγωγή μπορεί να γίνει με τον πιο εύκολο τρόπο όσο ποτέ άλλωτε!
– ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και MEDIA
Η μουσική επένδυση είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ταινίας ή ενός τρέιλερ, ακολουθώντας πιστά την εικόνα δημιουργεί συναισθήματα που αναδεικνύουν το σενάριο.
Εργάζεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής:
– Πάνω από 25 Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους – Πάνω από 100 τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ – Σειρές κινουμένων σχεδίων – Ντοκιμαντέρ – Θέατρο – Τηλεοπτικές εκπομπές – Παραστάσεις στο Ευγενίδιο Ίδρυμα
ΣΠΟΥΔΕΣ
Α. ‘Berklee College of Music’ Βοστώνη, (Αποφοίτηση 1995) – Bachelor of Music Degree με ειδικότητα στην Μουσική Κινηματογράφου – Τηλεόρασης (Film Scoring), αναγνωρισμένο από το (ΔΟΑΤΑΠ).
Β. Παρακολούθηση σεμιναρίου με θέμα ‘The art of orchestration for film & Tv’ από το βετεράνο ενορχηστρωτή του Hollywood Scott Smalley (Νέα Υόρκη 2010)
Γ. Southeastern College Αθήνα Bachelor of Computer Science.
Δ. ‘Media Management seminar for T.V. executives’, σεμινάριο με θέμα τα Media–Τηλεόραση, Αθήνα 2003
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
1. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του BRNO φεστιβάλ στην Τσεχία για τη μουσική επένδυση της ταινίας ‘:45’. (2010)
2. Διάκριση στο Φεστιβάλ Δράμας (μικρού μήκους ταινιών) για τη μουσική επένδυση της ταινίας: ‘Κόστος του Παιγχνιδιού’, Παραγωγή ΕΤ κ ΕΚΚ (2001)
3. Α’ Βραβείο Σύνθεσης του “Berklee College of Music” στην κατηγορία ‘Film Scoring’, (1995).
4. Α’ Βραβείο Σύνθεσης στην τηλεοπτική εκπομπή της E.T 1 “Σκυτάλη στην Τέχνη”, (1992).
5. Τιμητική υποτροφία (Award Scolarship) από το “Berklee College of Music”.
Μουσική Τεχνολογία
Μουσική Κινηματογράφου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Ο Γιώργος Μανιάτης είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος Ελληνας ντράμερ, έχοντας εργαστεί επί 14 χρόνια ως session μουσικός στην πιό απαιτητική μουσική σκηνή του κόσμου, στην Νέα Υόρκη.
Το ιδιαίτερό του στύλ είναι βαθιά ριζωμένο στην παράδοση και χαρακτηρίζεται από την έντονη μουσικότητα, την έμφαση στις δυναμικές και τα ηχοχρώματα, την εκρηκτικότητα καθώς και την βαθειά γνώση πολλών μουσικών ιδιωμάτων.
Υπήρξε ενεργό μέλος της κορυφαίας μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης την περίοδο 2006-2020, όπου και διέπρεψε σε αμέτρητες συνεργασίες με θρυλικούς μουσικούς της τζαζ, λάτιν, σόουλ, μπλουζ και αφρικάνικης μουσικής.
Ενδεικτικά, συνεργάστηκε με τους Grammy Award Winners Roy Hargrove, Frank Lacy, Alex Foster, Mark Gross, Steve Wilson, Mike Richmond, Freddie Hendrix και τους θρυλικούς Jimmy Owens, Alex Blake, Bill Saxton, Tyler Mitchell, Mark Whitfield, James Stewart, Angela Workman, JD Allen, Gerald Cannon , Elio Villafranca και Jason Marshall.
Εχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους παγκοσμίου φήμης, οπως το Carnegie Hall, Jazz At The Lincoln Center Appel Room, Manhattan Center Hammerstein Ballroom, Town Hall, New Jersey Performing Arts Center, Blue Note NYC, Smoke Jazz and Supper Club, BB King’s Blues Bar, Joe’s Pub, Smalls, The Bitter End καθώς και στα θρυλικά τζαζ κλαμπ του Harlem, Minton’s Playhouse, Showman’s, St. Nick’s Pub και Lenox Lounge.
To 2018 o Γιώργος Μανιάτης συμμετείχε στις ακροάσεις για τη θέση του ντράμερ στην Jazz At The Lincoln Center Orchestra υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μεγάλου. Wynton Marsalis, και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση όπου είχαν επιλεγεί 5 ντράμερς από όλο τον κόσμο.
Εχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τους. Jeff Watts, Tommy Campbell, Victor Lewis, Lenny Nelson. και Gerald Cannon
Drums
ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Γκύζη. Κατέχει δίπλωμα Πιάνου (τάξη Ε. Πλυτά), πτυχίο Αρμονίας (τάξη Β. Φοστερ), πτυχίο Αντίστιξης και πτυχίο Φούγκας (τάξη Δ. Μαραγκόπουλου) και πτυχίο ενόργανωσης πνευστών οργάνων (τάξη Μ. Αλούπη).
Έχει διδάξει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στα Ωδεία Γκύζη, Νέα Τέχνη, Σύγχρονο Ωδείο Αχαρνών και στο Ωδείο Τέχνης Φακανά. Δραστηριοποιείται επίσης ως συνοδός πιανίστας κλασικών τραγουδιστών και έχει συνεργαστεί με τους καθηγητές Α. Καρκανία, Δ. Θεοδοσίου, Τ. Φίνα, Γ. Φίνα, Μ. Καραγιαννάκη.
Παράλληλα παίρνει μέρος σε μουσικές παραστάσεις ο πιανίστας και ενορχηστρωτής με ρεπερτόριο που εκτείνεται από την τζαζ και το μιούζικαλ μέχρι την latin και το rock
ΣΠΟΥΔΕΣ
– Πτυχίο Ωδικής (1991) ΄Άριστα”
ειδικός καθηγητής: Δομένικος Βαμβακάρης
– Πτυχίο Αρμονίας (1992) ”Άριστα Παμψηφεί”
ειδικός καθηγητής Βασίλης Φόστερ
– Πτυχίο Αντιστήριξης (1994) ”Άριστα Παμψηφεί”
ειδικός καθηγητής Δημήτρης Μαραγκόπουλος
– Πτυχίο Ενωοργάνωσης Πνευστών Οργάνων (1995) ”Άριστα Παμψηφεί”
ειδική καθηγήτρια Μαρία Αλούπη
– Πτυχίο Φυγής (1996) ”Άριστα Παμψηφεί”
ειδικός καθηγητής Δημήτρης Μαραγκόπουλος
– Δίπλωμα Πιάνου (1997) ”Άριστα Παμψηφεί με διάκριση Β βραβείου”
ειδική καθηγήτρια Ευγενία Πλυτά
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
– Mεταγραφές, σύνθεση ελαφρού τραγουδιού, μουσική παραγωγή.
– Gνώση ψηφιακών μουσικών εφαρμογών Cubase, Nuendo, Reason, Finale, Sibelius, Wavelab
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
– Δάσκαλος – Καθηγητής Πιάνου από το 1998 σε 5 Ωδεία και κατ’ οίκων
– Πιανίστας, σύνοδος τραγουδιστών σε συνεργασία με τους καθηγητές
– Ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας εκπαιδευτικών συναυλιών
– Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του δραστηριοποιείται ακατάπαυστα ως πιανίστας σε ρεσιτάλ πιάνου, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πιάνο μπαρ και φεστιβάλ.
– Ενδεικτικά συνεργάζεται (ή είναι ενεργό μέλος) με τους: Dj MCD ”Inner State”, Neverland ”Dreams”, Influence ”Influenced by you” & ”The Promise”, Funky Tears ”Hello”, A dog named Rodrigez ”Brand new Monday” & For your loving Arms”, Βιργινία Φραγγουλάτζη, Lia Hide & just the Gigolos, Mona Band, FuseUp, NOMIK, ισιδώρα Μπουζιούρη κ.α.
Κλασικό Πιάνο
Θέατρο για παιδιά C.M.T.A.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΡΑΚΗΣ
Επαγγελματική Εμπειρία ως Δάσκαλος Μουσικής:
Ωδείο Τέχνης Φακανά (2019 – τώρα):
Δάσκαλος μουσικής θεωρίας στο Ωδείο Τέχνης Φακανά (σε τμήματα και σε ιδιαίτερα) για τα εξής μαθήματα:
▪ Θεωρία 1: Εισαγωγή στη θεωρία της μουσικής
▪ Θεωρία 2: Κλίμακες της σύγχρονης μουσικής
▪ Θεωρία 3: Αρμονικές σειρές
▪ Θεωρία 4: Μελωδία
Επαγγελματική Εμπειρία ως Συνθέτης Μουσικής:
Μουσική για Θέατρο
▪ «Το αντιγόνο» της Ευγενίας Μαραγκού, αναλόγιο σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου,
Διεθνές Φεστιβάλ Αναλογίου, Θέατρο Σταθμός (2023)
▪ «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου, Θέατρο Χαλκίδας (2023)
▪ «Vivere Ludus» εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά (2023) (με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο St Hope)
▪ «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Δούβρη (2020)
▪ «Το άσμα της Ιωάννας και του Κωνσταντίνου» του Τάκη Σινόπουλου, ποιητικό αναλόγιο (2018)
▪ «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαϊτη (2017 – 2018)
▪ «Το χέρι του Γιάνος» του Daniel Dimeco, σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου και Ζωρζίνας Τζουμάκα (2017)
Μουσική για Δισκογραφία (τραγούδια)
▪ St Hope: «Σύμπτωμα των καιρών» (2023), «Ο αληθινός μου εαυτός» (2022) και «Δελφίνι» (2022), Digital Minds (με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο St Hope)
▪ Μάνια Βλαχογιάννη: «Νοθευμένη αγάπη», «Νεράιδα ζωή» και Γίνε», FM Records, 2017 (Album: «Νοθευμένη αγάπη»)
▪ Μαρίνα Σένα: «Αντίο», «Σε σένα κρυμμένο» και «Είσαι εσύ», Μικρός Ήρως/Legend, 2010 (Album: «Σε σένα κρυμμένο»)
▪ Ραλλία Χρηστίδου: «Δεν είναι για σένα», Heaven Music, 2007 (Album: «Ένα χάδι ζεστό»)
▪ Μαρίνα Σένα, «Σε σένα κρυμμένο», Minos EMI, 2005 (Album: Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2005)
Σπουδές Μουσικής:
▪ Πτυχίο Σύγχρονων Θεωρητικών | Ωδείο Τέχνης Φακανά | 2019 | Βαθμός: Άριστα
▪ Κλασικό Πιάνο | Αττικό Ωδείο, 1992 | Επίπεδο Ανωτέρας
Σπουδές εκτός μουσικής:
▪ Master of Business Administration (MBA) | University of Stirling, Μεγάλη Βρετανία |
1998 | Βαθμός: Distinction
▪ Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών | Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) | 1997 | Βαθμός: 7
Σύγχρονη Θεωρία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΚΡΙΔΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και από πολύ μικρή ηλικία γνώρισε την μουσική από τον πατέρα του ο οποίος υπήρξε επαγγελματίας μουσικός. Σπούδασε σολφέζ, θεωρία, αρμονία στο Ελληνικό Ωδείο Χαλκίδας. Συνέχισε τις σπουδές του στην ηλεκτρική κιθάρα στην Αθήνα, στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας με δάσκαλο τον Γιώτη Σαμαρά. (1990-1991) Μετέπειτα εμπλούτισε τις γνώσεις του μαθαίνοντας Ανώτερα θεωρητικά , Jazz αρμονία και αυτοσχεδιασμό (στο Κέντρο Σύγχρονων μουσικών σπουδών Γ. Φακανά (1991-1993). Σήμερα ονομάζεται Ωδείο Τέχνης Φακανά – Art Music School.
Το 1989 ξεκίνησε η επαγγελματική του δραστηριότητα, σαν session μουσικός, αλλά ταυτόχρονα συμμετείχε σε Rock / Blues / Funk / Metal groups, αναζητώντας πάντα ανήσυχα την εμπειρία από πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ.
Το 1993-94, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας με τον αείμνηστο Γιάννη Σπάθα. (Το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για την τελική άποψή του στην κιθάρα).
Το 1998 με τους Fata Morgana παρουσιάζουν την 1η τους δισκογραφική δουλειά η οποία μένει αρκετές εβδομάδες στις πρώτες θέσεις του ελληνικού και κυπριακού Top 10. Έχει συνεργαστεί σε εμφανίσεις, συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, σε ηχογραφήσεις, τηλεόραση, ραδιόφωνο, και παρουσιάσεις δίσκων με δημιουργούς και καλλιτέχνες όπως οι ακόλουθοι: Εκείνος + Εκείνος , Χρήστος Δάντης , Γ. Μαζωνάκης , Δ. Σχοινάς , Θ. Καλλίρης , Σ. Κορκολής, Fata Morgana group, Γ. Νταλάρας , Χάρις Αλεξίου , Ν.Κουρκούλης, Π. Κιάμος, Δ. Κόκοτας, Πασχάλης Τερζής, Κώστας Καραφώτης, Τερέζα, Νατάσα Θεοδωρίδου, Mates, Antique (Έλενα Παπαρίζου), Μαντώ, Εqualeyes, 4play, Τ.Βοσκόπουλος, Γ. Πουλόπουλος, Α. Ρέμος, Έ. Κοκκίνου, Μ. Χατζηγιάννης, Σάκης Ρουβάς, Πέγκυ Ζήνα, Δ. Μητροπάνος. Μαρινέλλα, Κ. Χατζής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γ. Πάριος, Αρλέτα, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Σαμπάνης, Γιώργος Παπαδόπουλος, C-Real, κτλ….!!!
Έχει συμμετάσχει και ηχογραφήσει κατά τρεις συνεχής περιόδους στα τραγούδια των διαγωνιζόμενων στο ελληνικό X-Factor, και στην Eurovision.
Στην περίοδο που ήταν καθηγητής κιθάρας στο MMS International είχε συμμετοχή και στα δυο Drum Camps που διοργανώθηκαν στην Αθήνα συνοδεύοντας στο πρώτο, τον drummer Σπύρο Δόριζα με την Power Trio band, όπου στο τέλος της βραδιάς έπαιξε μαζί με Γιάννη Σταυρόπουλο, Thomas Lang, Dom Famularo και Jeff Bownders! Και στο δεύτερο Drum Camp συνόδευσε τον απίστευτο θρύλο της Funk μουσικής drummer των Tower of Power, David Garibaldi!
Στις μέρες μας εκτός από ενεργός Μουσικός, είναι ο ιδιοκτήτης του Κέντρου Μουσικών Σπουδών Χ. Πικριδά C. M. C. (Contemporary Music Center Chalkida’s) και ιδρυτής των Power 4 Band Project. Διδάσκει παράλληλα Σύγχρονα θεωρητικά και κιθάρα στο Ωδείο Τέχνης Φακανά από το 2019. Η δραστηριότητα του σαν εκπαιδευτικός ξεκινάει από το 1992 έως σήμερα με πάρα πολλές success stories! Αρκετοί μαθητές του είναι σήμερα καταξιωμένοι ενεργοί μουσικοί ή καθηγητές σε μουσικές σχολές και ωδεία σε όλη την χώρα.
Σύγχρονη Θεωρία
Ηλεκτρική Κιθάρα
NINA ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ
Η Μουσικοπαιδαγωγός Νίνα Παπαλεξίου σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (πτυχίο Αντίστιξης) και ειδικεύτηκε στην Μουσικοκινητική ORFF στον κύκλο σπουδών της Σχολής Μωραΐτη. Παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού με την Δόμνα Σαμίου και παραδοσιακών κρουστών με τον Μιχάλη Κλαπάκη .
Από το 1990 διδάσκει σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία. Ειδικότερα ασχολείται με την μουσικοκινητική σε ομάδες παιδιών από 2 ετών σε Ωδεία, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς.
Ξεκίνησε την συνεργασία της με το Ωδείο Τέχνης Φακανά το 2021 .
Μουσικοκινητική για παιδιά – ORFF
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΛΗΣ
Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας και συνθέτης ασχολείται με την jazz και την μοντερνα κλασσικη μουσικη.
Γεννηήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κεφαλονιας, η πρωτη του επαφη με τον αυτοσχεδιασμο ηταν κατα την διαρκεια των σπουδων του στο δημοτικο ωδειο πατρων με καθηγητη τον Γεωργιο Μεταξα.
Το 2004 μετακομισε στην Χαγη της Ολλανδιας οπου διεμεινε και για 17 χρονια εκει φοιτησε στο jazz τμημα της βασιλικης ακαδημιας της χαγης. Οπου και αποφοιτησε με τους τιτλους “Bachelor” ( 2010 ) και “Master” ( 2012 ) στην εκτελεση του jazz πιανο.
Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής καθώς και της διεθνούς σκηνης της jazz τα τελευταια 20 χρονια με εμφανισεις σε Ελλαδα , Ολλανδια , Βελγιο , Αυστρια , Ιταλια κ.α.
Μερικα απο τα φεστιβαλ τα οποια εχει εμφανιστει κυριως με το τριο του ως leader ομως και ως side man :
North Sea jazz festival ( 2010 ) , jazz at 5 ( 2010 ) , cutting Edge jazz festival ( 2013 ) , kalamata jazz festival ( 2012 ) , Tinos jazz festival ( 2012 ) , megaro gyzi festival ( 2014 ) saristra festival ( 2014 ) .
Εμφανιζεται ανα τακτα διαστήματα σε διαφορά jazz clubs ανα την ελλαδα και την ευρωπη. Σχετικα με τις εμφανίσεις του έχουν γραφτεί άρθρα σε περιοδικά σε Ελλάδα ( τζαζ & Jazz ) και σε ολλανδια ( AD courant )
Έχει στο ενεργητικό του 4 προσωπικά CD album. “on the way” (2012) ‘walk in the line” ( 2019 ) “Back Home” 2020 κι έπαιτε το 4ο με ηχογράφηση εντός του 2023.
Έχει συνεργασιες με μουσικούς της διεθνούς jazz σκηνης , Heijn Van der geyn , John ruocoo , Ronnie Cuber , josh Ginsburg , Jorge Vistel κ.α.
Διδαξε πιανο πιάνο στο διεθνές βρετανικό σχολειο της χαγης και είναι ενεργός δίνοντας masterclasses σε διαφορα κονσερβατόρια ανα την ευρώπη κονσερβατοριο klagenfurt Aυστρια , conservatory di padua ( italy ) conservatorio di monopoli ( IT) με επερχομενο σταθμο το conservatorio di Vicenza ( IT ) ειναι ιδρυτης του MJS my jazz studio ενος διεθνους network μουσικων της jazz.
Ενώ ο φυσικός του χώρος φέναιτε να είναι ο χώρος της jazz και του αυτοσχεδιασμού ως συνθέτης εκτός από το συνθετικό του έργο στον χώρο της Jazz μουσική για big band καθώς kai jazz ensembles κυριώς τρίο , ασχολειται και με τον χωρο της μοντερνας κλασσικης μουσικης.
Συνεργαζεται με τον δανεζικο εκδοτικο οικο “Editions Svitzer “ κι εχει ηδη συνθέσει εργα για πιανο ορχηστρα και κυριως για σολο μαριμπα συνεργαζομενος με τον διακεκριμενο σολιστ Theodor milkov. Επισης έχει συνθέσει ορχηστρικα έργα όπως το πρώτο του concerto για μαριμπα , καθώς και για την τελευαία του συνεργασία με την ορχήστρα της ΕΡΤ δημιούργησε δύο συμφωνικά ποιήματα που ηχογραφήθηκαν τον νομεβριο του 2022 στα στούντιο της ΕΡΤ , έχει επίσης συνθέσει έργα για σύνολα κρουστών η συνθετικη του πορεία συνεχίζεται με νέα κουαρτέτα εχγόρδων καθώς και μουσική για σόλο πιανο.
Jazz Πιάνο
ILLIA SAMSONOV
Μαθήματα Jazz Σύγχρονου Σαξοφώνου
Σαξόφωνο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΙΒΟΛΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική διδασκόμενος θεωρία, αρμονία και ηλεκτρικό μπάσο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Από το 1998 έως το 2001 σπούδασε σύνθεση τζαζ στο Berklee College of Music στη Βοστώνη, όπου επίσης ξεκίνησε μαθήματα ακουστικου μπάσου.
Από το 2003 εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας μουσικός και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, Έλληνες καθώς και ξένους, στον τομέα της τζαζ μουσικής.
Έχει διδάξει μια σειρά σεμιναρίων κοντραμπάσσου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα για μια περίοδο 4 ετών.
Εδώ και πολλά χρόνια είναι ο καθηγητής για κοντραμπάσο στο Ωδείο Ateneum. Διδάσκει επισης στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο.
Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α), έχει συνεργαστεί με διεθνώς γνωστούς καλλιτέχνες της τζαζ (Marcus Stockhausen, Gilad Atzmond, Simon Nabatov κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από εργαστήρια τζαζ ως καθηγητής. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεοραση και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες τζαζ συναυλίες καθως και σε φεστιβάλ μουσικής τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικό.
Κοντραμπάσο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΑΟΥΤΗ
Θέατρο – Σκηνική Αγωγή
CMTA – Θέατρο για παιδία
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΡΟΖΙΝΗ
Η Στεφανία Μοροζίνη είναι ερμηνεύτρια σύγχρονου τραγουδιού, καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου με εμπειρία 10 χρόνων ως επαγγελματίας μουσικός. Για μία δεκαετία, έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο, ως soul, gospel, pop ερμηνεύτρια, αλλά και ως musical theatre performer. Παράλληλα, δίδαξε τραγούδι σε κάποιες από τις πιο γνωστές σχολές του Λονδίνου, όπως η δραματική σχολή ArtsEd και το ICMP (Institute of Contemporary Music Performance).
Σημεία σταθμοί στην πορεία της στο εξωτερικό υπήρξαν:
– Συνεργασίες και περιοδείες με τους παγκοσμίως γνωστούς pop, soul και gospel καλλιτέχνες: Lukas Graham, Leona Lewis, KT Tunstall, Basement Jaxx, Alexandra Burke, Matt &Luke Goss, SEL Soul (SoulIISoul), Ill Camille.
– Συνεργασίες και ευρωπαικές περιοδείες με τις διεθνώς αναγνωρισμένες gospel χορωδίες και φωνητικά σύνολα του Λονδίνου London Contemporary Voices, West End Gospel Choir, The Kingdom Choir (Βασιλικός γάμος), IDMC Gospel Choir.
– Στο θέατρο εργάστηκε στη μουσικο-θεατρική παραγωγή ‘Μemorial’ της Alice Oswald στο Barbican Centre, στο Musical ‘Sister Act’ στο θέατρο ‘The Vaults’, τραγούδησε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Θεάτρου του Λονδίνου ‘West End Live’ και ‘Olivier Awards’ και στο θέατρο του West End ‘Prince of Wales’.
– Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εργάστηκε για το BBC, ITV, Sky Arts, τραγουδώντας backing vocals σε πολλά talent shows, όπως το Αγγλικό X Factor, The Michael McIntyre Big Show, BBC Songs of Praise και Sing:Ultimate Acapella, καθώς και στο BBC Radio.
– Το 2019 της ζητήθηκε να είναι η σολίστ με την ‘Secret London Orchestra’, την ορχήστρα της μεγάλης εταιρίας παραγωγής events ‘Secret London’, με την οποία πραγματοποίησε sold out συναυλίες σε ευρύ κοινό.
– Το 2017 ίδρυσε το δικό της φωνητικό σύνολο και πρακτορείο τραγουδιστών ‘ProVoc Sessions Agency’ ,το οποίο παρείχε τραγουδιστές για μεγάλα δρώμενα και ιδιωτικά events, με αποκορύφωμα συναυλίες στο Buckingham Palace και στο Αγγλικό Κοινοβούλιο, καθώς και την οργάνωση τραγουδιστών για εταιρικές εκδηλώσεις πελατών όπως Netflix, TSB Bank, Milka Chocolate.
– Το 2015 ήταν σολίστ στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Μουσικής Εκπαίδευσης (ISME) στο Glasgow Royal Concert Hall της Σκωτίας.
Στην Ελλάδα εχει τραγουδήσει σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και ιδιωτικά events και έχει συνεργαστεί με διαφορετικά σχήματα και μουσικούς, όπως τον jazz κιθαρίστα Μάκη Αμπλιανίτη (Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Λιδάκης, Γιώργος Κοντραφούρης), τον κιθαρίστα και συνθέτη Νίκο Τερζάκη (Πασχάλης Τερζής, Μάριος Τόκας), το swing trio ‘One Note Stand’, τον Νίκο Γκιόλια (Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης) και το επαγγελματικό φωνητικό σύνολο En-Chor με μαέστρο τον Σάββα Ρακιντζάκη, με το οποίο, μεταξύ άλλων, τραγούδησε τον Ιούνιο του 2023 στο Φεστιβάλ ‘Λυρικός Νότος’ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Είναι κάτοχος πτυχίου Vocal Performance από το Insitute of Contemporary Music Performance του University of East London (ICMP ), κάτοχος Διπλώματος Musical Theatre από τη Δραματική Σχολή Associated Studios και παράλληλα είχε την ευκαιρία να διδαχθεί σύγχρονο τραγούδι από τους διεθνούς φήμης Leontine Hass (West End vocal coach), Scott Harrison, David Combes και κλασικό τραγούδι με την Kate Radmilovic (The Phantom of the Opera). Επίσης, ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο και τα θεωρητικά μόλις στα πέντε της χρόνια στην Αθήνα με την Μερόπη Χρυσοβέργη και στα δεκαεπτά της απέκτησε το Grade 8 στο Πιάνο απο το διεθνώς αναγνωρισμένο ABRSM. Κατέχει πιστοποίηση/ άδεια διδασκαλίας φωνητικής (Instrumental & Vocal Licentiate), από το Institute of Contemporary Music Performance, ως μέρος του πτυχίου της.
Η Στεφανία πιστεύει στη δύναμη της εκμάθησης της φωνητικής τέχνης ως μέσου έκφρασης συναισθημάτων, ελευθερίας, ανάτασης και θεραπείας και προσαρμόζει τα μαθήματά της στη μοναδικότητα της προσωπικότητας του κάθε μαθητή τραγουδιστή. Εχει διδάξει όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες και έχει δουλέψει με ευπαθείς ομάδες. Επίσης, έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη διεύθυνση παιδικών, μικτών, αλλά και επαγγελματικών χορωδιών και φωνητικών συνόλων. Οι μαθητές της έχουν πετύχει θέσες σε μουσικά κολλέγια και πανεπιστήμια (ICMP London, ArtsEd, BRIT School), έχουν περάσει με επιτυχία εξετάσεις (Rockschool Grades) και πολλοί εργάζονται με επιτυχία στο θέατρο και το χώρο της μουσικής.
Φωνητική
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Είναι πτυχιούχος Αρμονίας -Αντίστιξης από το έθνικό ωδείο Περιστερίου με βαθμό άριστα.
Από το 1993 είναι ενεργός επαγγελματίας μουσικός στην εγχώρια μουσική σκηνή. Μέτρα συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γ. Πάριος, Π. Τερζής, Δ. Βανδή, Χ. Νικολόπουλος, Δ. Μητροπάνος.
Από το 1993 διδάσκει μπουζούκι, σε ωδεία της Ελλάδος. Και από το 2021 έχει αναλάβει την διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα εκπαιδευτήρια Παπαχαραλάμπους
Μπουζούκι
ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
➢ Καθηγήτρια χορού, χορογράφος, χορεύτρια, τραγουδίστρια. Πιστοποίηση πτυχίου από τον ΕΟΠΠΕΠ.
➢ Φοίτηση στην σχολή χορού της Σόνια Μοριάνοβα.
➢ Απόφοιτος της Ανώτερης σχολής χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου.
➢ Παρακολούθηση σεμιναρίων χορού των :
Chet Walker, Λεωνίδα Ντεπιάν, Γιάννη Μέτση, Χάρη Μανταφούνη, Χριστίνα Μπέσκου, Κυριάκου Κοσμίδη κα.
➢ Μαθήματα τραγουδιού με την Μαργαρίτα Συγγενιώτου.
➢ Συνεργασίες με τους χορογράφους : Δημήτρη Παπάζογλου, Γιάννη Φλερύ, Πάνο Μεταξόπουλο, Φωκά Ευαγγελινό, Ισίδωρο Σιδέρη, Κυριάκο Κοσμίδη, Chet Walker.
➢ Συνεργασίες με τους σκηνοθέτες : Σταμάτη Φασουλή, Νίκο Κούνδουρο, Ισίδωρο Σιδέρη, Κώστα Αρζόγλου, ΝίκοΠετρόπουλο, Χάρρυ Κλυνν, Μαριάννα Τόλη, Βασίλη Νεμέα, Μανούσο Μανουσάκη.
➢ Θεατρικές συμμετοχές : «BILLY ELLIOT», «Το Σινεμά του παραδείσου», «Ποιος τη ζωή μου», «Σικάγο», «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Βερολίνο, Παρίσι, Συγγρού, η κλήση σας προωθείται», «Μαρινέλλα το Μιούζικαλ», «Η
Μαίρη Πόπινς ταξιδεύει με τους Μπητλς», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Ο μαγικός κόσμος της αγάπης», «Βίρα τις άγκυρες», «Ηλέκτρα», «Τρωάδες», «Ορφέας κι
Ευριδίκη», «Ψίθυροι κοιλιάς», «Μίλα μου…και
μανταρίνια», «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα πάμε να φύγουμε», «Ρετάλια live».
➢ Τηλεοπτικές συμμετοχές : «Επιθυμίες», «Κάτι τρέχει μετους δίπλα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Δις εξαμαρτείν», «Δροσουλίτες».
➢ Συμμετοχή στις κινηματογραφικές ταινίες «Γαλάζιο φόρεμα», «Luger» και σαν βοηθός χορογράφου στις ταινίες «Ακάλυπτος» και «Luger».
➢ Συμμετοχές στα τηλεοπτικά show : Dream Show 1, Dream Show 2, TV Stars παρουσιάστε, MAD Music Awards,
Βραβεία Life Style, Μουσικά βραβεία Αρίων, Θεατρικά βραβεία 2006, Καλλιστεία του ΑΝΤ1.
➢ Συναυλίες με τους : Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Γιώργο Τσαλίκη, Σαρμπέλ.
➢ Συμμετοχή σε video clip των : Έλενα
Παπαρίζου, Γιώργο Τσαλίκη, Σαρμπέλ,
Φωτεινή Δάρα.
➢ Συμμετοχή στην EUROVISION της Ελλάδας το 2006.
➢ Συμμετοχή στην EUROVISION της Φινλανδίας το 2007 με τον Σαρμπέλ.
➢ Διδασκαλίες κίνησης στo Εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, στην σχολή χορού The Art on Dance, στην σχολή καλών Τεχνών 4Arts και στον Ο.Α.Π. του
Δήμου Κορυδαλλού. Σε αυτές περιλαμβάνονται
μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά, κλασσικός χορός, σύγχρονος χορός, Hip Hop, Jazz, Musical και Barre a terre.
CMTA – Χορός για παιδία
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική.
C.M.T.A τραγούδι Μιούζικαλ για παιδιά
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ΣΠΟΥΔΕΣ
– ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)- ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ του τμήματος θεατρικών σπουδών, «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»,
– ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ) –
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, «ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»,
– UNIVERSITE PAUL VALERY- MONTPELLIER-FRANCE (UFR1), στα
πλαίσια του προγράμματος ΕΡΑΣΜΟΥΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ–«ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»,
(Special Education and Training), (με υπεύθυνη την καθηγήτρια Χ. Βιτσιλάκη), στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, (9 μήνες-440 ώρες),
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ:
– Degree in Modern Dance Teaching, level 4, Diploma Dance Education (DDE)-underway, Ballet (RAD)-(Royal Academy of Dance): Certificate in Vocational Graded Examination in Dance ADVANCED 2
– Modern Dance (ISTD)– (Imperial Society of teachers of dancing): Certificate in Vocational Graded Examination in Dance ADVANCED 2,
– Certificate to Contemporary Dance “Intermediate Foundation” day 1 and 2 at Arts Educational School, Chiswick (London)
– Ballet (Vaganova) – (Ballet Art Department Vaganova Ballet Method): Certificate Degree Elementaire B.
ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
– Κέντρο Χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη» στην Καισαριανή. Ιδιότητα Δασκάλα χορού: Διδασκαλία Μοντέρνου Χορού “Modern Jazz Theatre”, βασισμένο στο σύστημα ISTD.
– Ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Διονύσιος Σολωμός» στην Αγία Παρασκευή. Ιδιότητα Θεατρολόγος: Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού & θεατρικής αγωγής στα αγγλικά “English is fun” στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (Α,Β,Γ).
– Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικής Απασχόλησης “STEAM Center”, που ανήκει στην εταιρεία DRASIS CAMP. Ιδιότητα Θεατρολόγος – Δασκάλα χορού & γιόγκα: Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, μοντέρνου χορού & γιόγκα σε παιδιά ηλικίας 5– 8 ετών & 9–12 ετών).
– Δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 100ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης. Ιδιότητα Θεατρολόγος: Μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού με απώτερο στόχο την καλοκαιρινή παράσταση
– Ωδείο Τέχνης Φακανά – Art Music School Fakanas Ιδιότητα Χορογράφος: Διδασκαλία χορογραφιών για το Musical Workshop “Chicago”
– Νηπιαγωγείο «Το μέλι». Ιδιότητα Θεατρολόγος: Διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού σε προ-νηπιακές και νηπιακές ηλικίες και οργάνωση παράστασης
– Ξενόγλωσσα Σχολεία «Ευρωπαιδεία». Ιδιότητα θεατρολόγος: Διδασκαλία αγγλικών & γαλλικών σε προσχολικές και παιδικές ηλικίες με θεατρικά εργαλεία & βιωματικές δράσεις
– Σχολεία δήμου Ζωγράφου Χορογράφος: Μαθήματα Χορού στα παιδιά μέσω της εταιρείας DRASIS CAMP.
– Μονή της Αίγινας. Ιδιότητα Χορογράφος: Εκμάθηση χορού σε γκρουπ Γάλλων Τουριστών, με επικοινωνία στη γαλλική γλώσσα, μέσω της εταιρείας PANGOSMION ADVENTURES)
Χορός Μιούζικαλ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
➢ «Evita» – Μιούζικαλ παραγωγής του Ωδείου Τέχνης Φακανά, συμμετοχή στην ορχήστρα (πιάνο)
➢ Συμμετοχή στην Big Band του Ωδείου Τέχνης Φακανά,
➢ Σύνθεση και ενορχήστρωση τραγουδιών για τον τραγουδιστή Γιάννη Σουλάκη
➢ Συμμετοχή στη live band του Γιάννη Σουλάκη (πλήκτρα),
➢ Συμμετοχή στους Small Chanter (piano-electric pianos-synths)
➢ Συγγραφή των εγχειριδιών πιάνου για τους Α’,Β’,Γ’ Κύκλο του Μοντέρνου Πιάνου ( σε συνεργασία με τον Α.Τσουρέλη) για το
Ωδείο Τέχνης Φακανά
➢ Πρωτότυπη συγγραφή του μαθητικού musical “Unbroken” (της Εύας Κανδρή ) για πιάνο
➢ Συμμετοχή στους Λunaticς: tribute band των Pink Floyd (organ & synths)
➢ Συμμετοχή στο συγκρότημα Amantes Amentes (πλήκτρα – στίχοι)
➢ «Τα που θυμούμαι τραγουδώ, τα που κατέχω λέω» – Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, συμμετοχή στην ορχήστρα (πιάνο – ενορχήστρωση)
➢ Συμμετοχή στο ακουστικό ντουέτο F Sharp (πιάνο – φωνητικά – ενορχήστρωση)
➢ «Ολοκαύτωμα» – Μουσικοθεατρική παράσταση του Ωδείου Τερψιθέας, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gerald
Green. Συμμετοχή στο ρόλο του Λοχία Heinz Müller, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,
➢ «Τι Σημαίνει Άνω Θρώσκω» – Θεατρική παράσταση. Συγγραφή θεατρικού κειμένου, σύνθεση μουσικής και συμμετοχή στο ρόλο
του Δασκάλου. Θεατρικό Εργαστήρι Fenarte
➢ «Οι Άθλιοι» – Μουσικοθεατρική παράσταση του Ωδείου Τερψιθέας, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ των Alain Boublil & Claude – Michel Schönberg. Συμμετοχή στο ρόλο του Επιθεωρητή Ιαβέρη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
➢ «Μια Ζωή Μόνο Νότες» – Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα του Ωδείου Τερψιθέας στον Μίμη Πλέσσα. Συμμετοχή στο ρόλο του Μίμη Πλέσσα και στην ορχήστρα (πιάνο), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
➢ Συμμετοχή στο συγκρότημα Άνευ Πόρων (πλήκτρα – σύνθεση – ενορχήστρωση)
➢ Συμμετοχή σε διάφορα μουσικά σχήματα (πλήκτρα & ενορχήστρωση) και ηχογραφήσεις δίσκων
➢ Διδασκαλία πιάνου και ανώτερων θεωρητικών μουσικής
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
➢ Μοντέρνο πιάνο, Ωδείο Τέχνης Φακανά
➢ Τζαζ αρμονία, Ωδείο Τέχνης Φακανά
➢ Ενορχήστρωση, Ωδείο Τέχνης Φακανάς
➢ Συμμετοχή σε χορωδία Gospel, Ωδείο Τερψιθέας
➢ Κλασικό πιάνο – Αττικό Ωδείο – Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (ΔΕΠΑΠ)
➢ Θεωρητικά κλασικής μουσικής, Αττικό Ωδείο
ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
➢ Συμμετοχή στην χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου
➢ Συμμετοχή στη θεατρική ομάδα «Εξώστης Β’» του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου
➢ Συγγραφή κειμένων (θεατρικά έργα, ποίηση, στίχοι)
➢ Σύνθεση μουσικών κομματιών
Χορωδία Μιούζικαλ – Συνοδεία Πιάνου
IRINI QN
Η Irini Qn είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, πιανίστα, ποιήτρια και vocal coach. Με καταγωγή από τη Λέσβο, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Από παιδί την γοήτευε η ανθρώπινη φωνή. Μελέτησε τραγούδι πλάι σε μεγάλους δασκάλους για να ανακαλύψει εν τέλει τη σπουδαιότητα της σωματικής επίγνωσης και της ελευθερίας στυλιστικών επιλογών.
ΣΠΟΥΔΕΣ
➢ Πτυχίο κλασικού πιάνου (Ωδείο Αγίου Στεφάνου)
➢ Estill Voice Training Level 1& 2 (EVT)
➢ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας Τραγουδιού (Εθνικό Ωδείο)
➢ Η Φωνή στο Τραγούδι (ΕΚΠΑ)
➢ Πτυχίο Φιλολογίας (ΕΚΠΑ)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το 2020 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της ως τραγουδοποιός με τίτλο «Χωρίς το Τόξο στην Αρένα» (Μετρονόμος), όπου υπογράφει τη σύνθεση, τον στίχο και τις ερμηνείες. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται να εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ορμώμενη από τα έμφυλα ζητήματα επιλέγει να συνοδεύει το μικρό της όνομα με τα λατινικά γράμματα Qn. “Mια μεταβλητή”, όπως την αποκαλεί η ίδια, “που εκφράζει το δικαίωμα κάθε ατόμου στον αυτοπροσδιορισμό.”
Φωνητική
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Φλαουτίστας της Τζαζ Λεωνίδας Σαραντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Παλλήνης και έπειτα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αποφοιτώντας το 2010 με ειδίκευση Jazz Φλάουτο με καθηγητές τους Δήμο Δημητριάδη και Ρία Γεωργιάδου, Βασίλη Ρακόπουλο, Γιώργο Κοντραφούρη και Δημήτρη Καλατζή.
Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα συμμετέχοντας ενεργά στην jazz σκηνή της Αθήνας έχοντας πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.
Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικά άλμπουμ «Black Mamba» (2013), «Paflax» (2017), «InContact» (2020) ενώ συμμετέχει ως sideman σε πολλά groups.
Από το 2016 διδάσκει φλάουτο σε Μουσικά σχολεία.
Jazz Φλάουτο
ΕΡΣΗ ΜΑΡΤΑΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 2003. Είναι πτυχιούχος βιολοντσέλου από το Ωδείο Αθηνών με Άριστα και τιμητικό έπαινο και φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2023.
Έχει κατακτήσει το πρώτο βραβείο στο μάθημα της Μουσικής Δωματίου 1 και κατέχει τα πτυχία γαλλικών DELF B2, Proficiency NOCN και Michigan Lower.
Έχει αποκτήσει πρακτική εμπειρία διδασκαλίας στο Ωδείο Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα βιολοντσέλου παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα από το 2020. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συναυλία με την δισκογραφική εταιρεία Panic Records και ως μέλος ορχήστρας σε σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας.
Επιπλέον υπήρξε μέλος στην ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών από το 2016 έως το 2022.
Οι κύριες δεξιότητές της περιλαμβάνουν οργάνωση, επικοινωνία, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον χορό, την πεζοπορία και τη ζωγραφική
Τσέλο
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΑΡΟΥΓΓΙΑΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα.
Ξεκίνησε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος με τους Γεώργιο Κούρκουλο, Χρήστο Ρούτση και Όθωνα Γκόγκα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο
Ωδείο Ραυμόνδη με καθηγητή τον Γιάννη Ελεφάντη. Κατέχει πτυχίο αρμονίας και πτυχίο διεύθυνσης και ενοργάνωσης πνευστών οργάνων.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων κ.ά.
Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων Μεσογείου, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, όπως και του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών Melos Brass (1996-2014), με πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και στο Ωδείο Τέχνης Φακανά. Από το 1993 κατέχει την θέση του α’ τρομπονιού στην Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής.
Τρομπόνι
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΟΥΣΙΑ
Επαγγελματική Ορχηστρική Εμπειρία
- Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Έκτακτο Μέλος, Αθήνα, Ελλάδα 2022 – Σήμερα - Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών “ΦΟΑ” 2022 – Σήμερα
‘Εκτακτο Μέλος, Αθήνα, Ελλάδα - Φιλαρμονική Αθηνών “ΦΑ” 2019 – Σήμερα
Μέλος Ορχήστρας, Αθήνα, Ελλάδα - Ορχήστρα Academica Αθηνών 2021
‘Εκτακτο Μέλος, Αθήνα, Ελλάδα - Armonia Atenea/Καμεράτα 2019 – 2020
Έκτακτο Μέλος, Αθήνα, Ελλάδα - Συμφωνική Ορχήστρα Μαυροβουνίου
(MCCG) 2019 Έκτακτο Μέλος, Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο - Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) 2016 Έκτακτο Μέλος, Ρότερνταμ, Ολλανδία
- YFG/Yorgos Fakanas Orchestra 2021 Μέλος Ορχήστρας, Athens, Greece
- The Phantom of The Opera (Musical) 2020 Μέλος Ορχήστρας (Εξάρχουσα), Αθήνα/Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
- Νεανική Ορχήστρα Ολλανδίας (NJO) 2016 – 2018
Εκπαίδευση
- Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
“Εθνομουσικολογία και Μουσική
Ανθρωπολογία” 2022 – 2024 Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα - Bachelor of Music (Ειδίκευση: ViolinPerformance) 2013 – 2018 Conservatory of Rotterdam (CODARTS), Ρότερνταμ, Ολλανδία Καθηγητές: Igor Gruppman, Vesna Gruppman
- Δίπλωμα Βιολιού 2012 Ωδείο Ορφείο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα Καθηγήτρια: Νίνα Πατρικίδου
- Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη 2022 Σεμινάριο Βιολιού και Μουσικής Δωματίου, Αθήνα, Ελλάδα Καθηγητής: Χρήστος Κανέττης
- Pelion Festival 2022 Σεμινάριο Βιολιού, Πήλιο, Ελλάδα Καθηγητής: Noe Inui
- Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου 2022 Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου, Αθήνα, Ελλάδα Καθηγητές: Άγγελος Λιακάκης, Τίτος Γουβέλης
- Ιδιαίτερα Μαθήματα 2013 – 2022 Ελλάδα, Ολλανδία Καθηγητές: Igor Grubert, Gordan Nikolic, Natalia Morosova, Σίμος Παπάνας
- Codarts 2016 Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου, Ρότερνταμ, Ολλανδία Καθηγητές: “The Schubert Ensemble”
- Mozarteum 2010 Σεμινάριο Βιολιού, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία Καθηγητές: Igor Oistrakh, Valery Oistrakh
- Ωδείο Ορφείο Αθηνών 2007 – 2009 Σεμινάρια Βιολιού, Αθήνα, Ελλάδα Καθηγητές: Sergey Kravchenko, Herwig Zack
Βιολί
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από μουσική οικογένεια.
Έχει συνεργαστεί, ως session κιθαρίστας, με την πλειονότητα των κορυφαίων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής και κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Επίσης έχει ευρύ ρεπερτόριο ως κιθαρίστας σε ηχογραφήσεις (https://www.apollon.org.gr/)
Σαν σολίστ στην κιθάρα, διασκευάζει και παίζει μουσική από διαφορετικά είδη (ποπ/ροκ, κλασική, τζαζ, έθνικ, ελληνική κ.λπ.), με ένα ποικίλο ρεπερτόριο ρεπερτόριο που εμπλουτίζεται συνεχώς. Έχει ήδη κυκλοφορήσει άλμπουμ και σινγκλ με μουσική που παρουσιάζει ζωντανά και σε σεμινάρια.
– Είναι κάτοχος LLCM – με διάκριση (100/100 – Music Performance) – στην ηλεκτρική κιθάρα, NQF Level 6, από το West London University.
– Πτυχιούχος κλασικής κιθάρας από το Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με άριστα.
– Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου (distinction) Popular music theory Grade 8 από το London College of Music.
Διδάσκει κιθάρα και θεωρία μουσικής σε όλα τα επίπεδα.
Σύγχρονη Κιθάρα
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΛΕΒΙΤΗ
ΣΠΟΥΔΕΣ
• 2019-2023: ΑΡΙΣΤΟΥΧΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.
• 2019-2021: ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ DANCE POINT ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΒΙΒΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ.
• 2019: ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ 19 & 4/10.
• 2011-2013: ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ MOVEMENTS ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ BRIKMAN.
• 2005-2011: ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ DANCE ART ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.
ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ
• ΜΑΡΤΙΟΣ – ΙΟΥΝ. 2023: ΒΟΗΘΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ – ΕΜΨΥΧΩΤΗ ΣΤΟ 8Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΥΠ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΓΚΑΛΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΟ 6Ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ» (ΥΠ. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
• 2019-2021: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΜΑΔΑΡΧΙΣΣΑ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ CAMPS.
• ΣΕΠΤ. 2020: ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
• ΦΕΒ. – ΜΑΡΤΙΟΣ 2023: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «BERLIN ALEXANDERPLATZ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΘΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ «ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ».
• ΦΕΒ. – ΜΑΪΟΣ 2022: ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΓΕΥΜΑ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ. ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ-ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ
ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ.
• ΔΕΚ. 2021 – ΑΠΡ. 2022: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΡΛΟΟΥ.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:
– ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΠΥΡΓΟΥ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΡΛΟΟΥ.
– ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ/ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: «Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΤΟΥ
ΚΑΣΤΡΟΠΥΡΓΟΥ» (ΣΚΗΝ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ), «ΑΡΙΣΤΟΣ» (ΣΚΗΝ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ).
– ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΘΕΑΤΩΝ (ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ,
ΤΑΜΕΙΟ/ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ).
Θέατρο για παιδιά – C.M.T.A.