Μουσικά Προγράμματα Ωδείο Φακανά | Καινοτόμες Μουσικές Σπουδές

Τα Προγράμματα μας

Α. Πτυχίο / Δίπλωμα Μουσικού Οργάνου – Performance

(Ηλεκτρική κιθάρα, σύγχρονο πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, drums, σύγχρονο κοντραμπάσο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, φλάουτο, κρουστά, τραγούδι.)

 1. Α’ ΟΡΓΑΝΟ (5 κύκλοι)
 2. ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
 3. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
 4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 5. ΙΣΤΟΡΙΑ
 6. ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
 7. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-GROUP
 8. Β’ ΟΡΓΑΝΟ (2 κύκλοι)
 9. ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (2 κύκλοι)

Β. Πτυχίο Σύγχρονων Θεωρητικών

Το πτυχίο αυτό αναφέρεται σ΄εκείνους που επιθυμούν ν΄αποκτήσουν πλήρη θεωρητική γνώση στη σύγχρονη μουσική που βασίζεται στο blues και στη jazz. Αποτελείται από τα παρακάτω μαθήματα:

 1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
 2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 3. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
 4. ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
 5. ΙΣΤΟΡΙΑ
 6. ΠΙΑΝΟ (2 ΚΥΚΛΟΙ)

Γ. Πτυχίο Σύγχρονης Σύνθεσης/ενορχήστρωσης

 1. Jazz σύνθεση
  Η κατηγορία αυτή μελετά τις διαφορετικές μεθοδολογίες Jazz σύνθεσης/ενορχήστρωσης από την περίοδο 1920 έως σήμερα. Στο πρόγραμμα αυτό οι σπουδαστές αναλύουν αλλά και συνθέτουν/ενορχηστρώνουν έργα που ανήκουν στη Jazz αισθητική.
 2. Τρίτο ρεύμα
  Η κατηγορία αυτή μελετά και προετοιμάζει τους σπουδαστές να συνθέσουν/ενορχηστρώσουν συγκαιράζοντας στοιχεία από την Jazz σύνθεση καθώς και από τη σύγχρονη κλασική μουσική. Και σ’ αυτή την κατηγορία αναλύονται αντιπροσωπευτικά έργα του Τρίτου Ρεύματος που χρησιμοποιούνται σαν βάσεις για συνθέσεις/ενορχηστρώσεις των σπουδαστών του προγράμματος.
 3. Τραγουδοποιός
  Βασικές μέθοδοι μελοποίησης και σχέσης μελωδίας και στίχου με ρυθμό απασχολούν τους σπουδαστές. Όπως και στις προηγούμενες κατηγορίες αντιπροσωπευτικά τραγούδια από μεγάλους συνθέτες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και θεατρικοί συνθέτες όπερας μελετούνται σε βάθος.

Το πρόγραμμα αυτό

προετοιμάζει τους σπουδαστές να κινηθούν επαγγελματικά στο χώρο της Σύγχρονης Μουσικής. Οι σπουδαστές μελετούν επιπλέον, οργανογνωσία και σύγχρονη ενορχήστρωση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μορφολογία, γίνεται ανάλυση αντιπροσωπευτικών έργων και ενορχηστρώνονται έργα για μικρά και μεγάλα σύνολα από τους σπουδαστές πάνω σε συγκεκριμένα στυλιστικά πλαίσια. Και οι τρείς βασικές κατηγορίες της Σύγχρονης Σύνθεσης/Ενορχήστρωσης γίνονται σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Τα μαθήματα του προγράμματος είναι :

 1. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡ.ΣΥΝΘΕΣΗΣ/ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗΣ
 2. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
 3. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 4. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
 5. ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
 6. ΙΣΤΟΡΙΑ
 7. ΠΙΑΝΟ (2 ΚΥΚΛΟΙ)

Δ. Πτυχίο Μουσικής Κινηματογράφου

Το πρόγραμμα αυτό προετοιμάζει τους σπουδαστές για να συμμετέχουν δημιουργικά στον ελκυστικό χώρο της μουσικής για παραστατικές τέχνες (κινηματογράφος, θέατρο, τηλεόραση). Ανοίγει ουσιαστικούς επαγγελματικούς ορίζοντες σ΄ένα δρόμο που πολλοί αποπειρώνται ν’ ακολουθήσουν σήμερα ενώ λίγοι κατέχουν τις γνώσεις για ν’ ανταπεξέλθουν στις πολυποίκιλες ανάγκες του. Οι σπουδαστές μας μέσα σ’ ελάχιστο χρόνο κατέχουν την τεχνογνωσία για να διακριθούν.

Τα μαθήματα του προγράμματος είναι :

 1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
 2. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
 3. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
 4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 5. ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
 6. ΠΙΑΝΟ (2 κύκλοι)

Ε. Rock, Blues, Latin Πρόγραμμα

ΣΤ. Τραγουδοποιός

 1. Α΄ ΟΡΓΑΝΟ (ΚΙΘΑΡΑ ή ΠΙΑΝΟ)
 2. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (Θ1-Θ3)
 3. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ (Α1-Α2)
 4. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
 5. ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ

Ζ. Group Project

 1. ΠΡΟΒΕΣ με καθοδήγηση
 2. ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ σε studio
 3. ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ κατ΄επιλογή
 4. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (Θ1-Θ3) κατ’ επιλογή

Η. Μουσική Τεχνολογία

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.