Μουσική εκπαίδευση στο Ωδείο Φακανά | Καινοτομία και Οραμα

ART MUSIC SCHOOL
ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΑΚΑΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Το ART MUSIC SCHOOL – ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΑΚΑΝΑ λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια προσφέροντας συστηματική μόρφωση στη σύγχρονη και στην κλασική μουσική, σε χιλιάδες μαθητές που αναζήτησαν δίπλα μας την ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση.

 

Γιώργος Φακανάς - Yiorgos Fakanas

Ταυτόχρονα στους χώρους μας έχουν πραγματοποιηθεί τόσες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, σεμινάρια από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, παρουσιάσεις, μουσικοθεατρικές παραγωγές και συναυλίες, που το Ωδείο έγινε μια πραγματική μουσική πολιτεία, ένας ολόκληρος μουσικός κόσμος. Οι καθηγητές και οι συνεργάτες του Ωδείου διαθέτουν την απαραίτητη διδακτική εμπειρία, είναι οι ίδιοι δημιουργοί νέας μουσικής και γνωρίζουν τον τρόπο να μεταδώσουν τη σημερινή μουσική πραγματικότητα όπως εκείνοι τη ζούν καθημερινά στις συναυλίες, στα studio ηχογράφησης, στα θέατρα, στις πρόβες, στους χώρους μουσικής παραγωγής και όπου αλλού ζητείται και αναπτύσσεται η μουσική.

Για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη μετάδοση αυτών των γνώσεων δημιουργήσαμε στο ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ένα πλήρως διαρθρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα με αρχή, μέση και τέλος. Τα προγράμματα σπουδών αποτελούν μια αλυσίδα γνώσεων. Είναι αλληλένδετα και παράλληλα. Στο ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ προτείνουμε ένα ανανεωμένο κλασικό ωδείο όπου η παράδοση συναντά το νεωτερισμό.

Τελικά,φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τον σπουδαστή μας μουσικό του σήμερα με τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει γι αυτόν μουσικό σχήμα στο οποίο δεν θα έχει άποψη και δυνατότητα συμμετοχής.

Έτσι λοιπόν απευθυνόμαστε:

  • Στους αρχάριους οποιασδήποτε ηλικίας που επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιον από τους προηγούμενους μουσικούς κόσμους.
  • Στους αυτοδίδακτους που συνδυάζοντας τον αυθορμητισμό με τη γνώση μπορούν να ξεπεράσουν τ’ αδιέξοδα.
  • Στους χιλιάδες επαγγελματίες των χώρων ψυχαγωγίας που θέλουν ν’ αυξήσουν τις γνώσεις τους ή να καλύψουν τα κενά.
  • Στους ερασιτέχνες χομπίστες που αναζητούν μια υψηλότερη σχέση και απόλαυση από τη μουσική εμπειρία.
  • Στους νέους γονείς για να προτρέψουν τα παιδιά τους στη μουσική, μακριά από παλιές αντιλήψεις.
  • Στους απόφοιτους Ωδείων για μια παραπέρα ανάπτυξη των γνώσεών τους.
  • Στους υποψήφιους Α.Ε.Ι. Μουσικής.

… και γενικότερα σ’ όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μουσική στην πραγματική της διάσταση: ως αγωγή της ψυχής και ως δυναμικό και δημιουργικό επάγγελμα με κοινωνική καταξίωση.

Σήμερα η μουσική ζητιέται και υπάρχει παντού: χώροι έκφρασης, τηλεόραση, ραδιόφωνο, θέατρο, κινηματογράφος, διαφήμιση, νέες τεχνολογίες. Υπάρχουν πολλές επιλογές που σίγουρα ο μορφωμένος και εκπαιδευμένος μουσικός μπορεί να εκμεταλλευτεί. Εμείς στο ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΑΚΑΝΑ, αυτή την αντίληψη προωθούμε και αυτή τη λογική διδάσκουμε. Η μουσική, είτε σαν επάγγελμα είτε σαν χόμπυ έχει πολλές διαστάσεις και προσφέρει πολλές διεξόδους. Η μονοδιάστατη αντίληψή της ανήκει στο παρελθόν. Έτσι με σοβαρότητα, ευθύνη, εμπειρία, γνώση, σύστημα και σεβασμό στην τέχνη της μουσικής είμαστε για άλλη μια φορά παρόντες εδώ στο ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΑΚΑΝΑ στον υπέροχο και πολυδιάστατο μουσικό μας χώρο όπου με χαρά σας καλωσορίζουμε.

Γιώργος Φακανάς

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.