Μαθήματα: Τρομπέτας - Σαξόφωνου - Κλαρινέτου - Φλάουτου

Μάθημα Πνευστών
στο Ωδείο Φακανά

 

Τα πνευστά μουσικά όργανα αποτελούν έναν βασικό πυλώνα της κλασσικής αλλά και της τζαζ δημιουργικής μουσικής. Έτσι, στο οποίο θα ‘κανα διδάσκονται όλα τα βασικά πνευστά μουσικά όργανα. Τρομπέτα, φλάουτο, τρομπόνι, σαξόφωνο, κλαρινέτο. Εκτός αυτών, σε συνεργασία με εξειδικευμένους καθηγητές, έχουμε την χαρά να διδάσκουμε και τις πιο εξεζητημένες επιλογές όπως φαγκότο, τούμπα, όμποε, κόρνα, αγγλικό κόρνο, μπάσο κλαρινέτο και πίκολο φλάουτο.
Στο κλασικό τμήμα, ως ωδείο αναγνωρισμένο από το κράτος, ακολουθείται η ύλη του υπουργείου πολιτισμού και δίνονται όλες οι εξετάσεις για τα πτυχία και τα διπλώματα. Στο σύγχρονο τμήμα ακολουθείται η δομημένη ύλη και βιβλιογραφία του ωδείου Φακανά. Με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση και εξέλιξη.

Μαθήματα Τρομπέτας

    Τα μαθήματα τρομπέτας μπορούν να ακολουθήσουν δύο δρόμους στο ωδείο τέχνης Φακανά. Από τη μία αυτόν της κλασικής μουσικής, όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν το όργανο και το ρεπερτόριο των κλασικών μουσικών έργων. Επικεντρώνονται στην ανάπτυξη τεχνικών ως μέλη μίας συμφωνικής ορχήστρας, αναπτύσσοντας φυσικά και την ίδια την τρομπέτα με απώτερο στόχο να γίνουν δεξιοτέχνες του οργάνου. Από την άλλη αυτόν της jazz, funk, latin, pop και γενικότερα των σύγχρονων μουσικών ειδών. Και εδώ με σύμμαχο την θεωρία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων πάνω στην τρομπέτα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό πλαίσιο. Ο αυτοσχεδιασμός, σε λίγο πιο προχωρημένα επίπεδα, είναι από τις βασικές εκπαιδευτικές διαδρομές που θα ακολουθήσει ο σπουδαστής.

   Και στις δύο περιπτώσεις τα μαθήματα είναι ατομικά, μολαταύτα οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μικρά ή μεγάλα μουσικά σχήματα του ωδείο τέχνης Φακανά ανάλογα με το επίπεδο τους και την μουσική τους κατεύθυνση.

Μαθήματα Φλάουτου για αρχάριους και προχωρημένους

    Τα μαθήματα φλάουτου συνήθως ξεκινούν την εκπαιδευτική τους διαδρομή από το κλασσικό τμήμα. Μιας και το κλασικό ρεπερτόριο, αλλά και η σύγχρονη συμφωνική μουσική, έχουν πολύ υλικό για εκπαίδευση και εξάσκηση που επικεντρώνεται σε αυτό το όργανο.

    Ύστερα από τα πρώτα χρόνια εκπαίδευσης, γνωριμίας και αρχικής εξοικείωση με το φλάουτο ανοίγονται πολλαπλές επιλογες. Αρχικά, η προφανής εξέλιξη πάνω στην κλασική παιδεία και την ορχηστρική μουσική. Ως αναγνωρισμένο από το κράτος ωδείο ακολουθούμε την ύλη του υπουργείου, και προετοιμάζουν τους σπουδαστές μας για όλων των επιπέδων τα πτυχία και διπλώματα.

    Πολλοί σπουδαστές ακολουθούν την διαδρομή του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού και μπαίνουν στα μονοπάτια της τζαζ, της φανκ, της ροκ και γενικότερα των σύγχρονων μουσικών ειδών. Εδώ επικεντρωνόμαστε στην τελειοποίηση του οργάνου σε ατομικό επίπεδο, και την ένταξη αυτού σε μπάντα στα πλαίσια τόσο της παρτιτούρας όσο και του σολο. Σε κάθε περίπτωση η μουσική θεωρία απαιτείται και είναι σύμμαχος στην ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

     Ακόμη μία διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ένας σπουδαστής φλάουτο είναι αυτή των παραδοσιακών μουσικών του κόσμου. Μιας και αυτό το όργανο βρίσκεται σε ακούσματα τόσο της Ελλάδας όσο και σε παραδοσιακές μελωδίες ολόκληρου του πλανήτη. Μία επιλογή που συνηθίζεται να είναι η εξειδίκευση του σπουδαστή και όχι η αρχική του πορεία. Οι παραπάνω εκπαιδευτικές διαδρομές και γνώσεις είναι και εδώ απαραίτητες και ωφέλιμες για την σωστή εκπαίδευση.

@fakanasartmusicschool

🪈 Τα μαθήματα φλάουτου με το Λεωνίδα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία. 🤩 Ένας μοναδικός συνδυασμός κλασσικής μουσικής εκπαίδευσης και σύγχρονης αυτό σχεδιαστικής μαγείας. #Foryourpage #Foryou #FYP #music #lesson #fakanas #flute #classic

♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

Μαθήματα Σαξοφώνου

Τα μαθήματα σαξοφώνου επικεντρώνονται κυρίως στα σύγχρονα μουσικά είδη και συνήθως στην jazz και την funk. Δύο είδη που έχουν πολύ μεγάλο ρεπερτόριο για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την τελειοποίηση του οργάνου. Στις μέρες μας το σαξόφωνο έχει έναν υπέροχο υβριδικό ρόλο μεταπηδώντας και ταιριάζοντας σε πολλά μουσικά είδη. Από συμφωνική μουσική μέχρι ηλεκτρονική. Έτσι, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αυτή την μεγάλη γκάμα που προσφέρει το σαξόφωνο και να επικεντρωθούν στην επιλογή που τους εκφράζει περισσότερο. Φυσικά, το παραπάνω συμβαίνει μετά από κάποια χρόνια όπως σπουδαστής έχει αποκτήσει την βασική γνώση και ευελιξία πάνω στο όργανο.

Τα μαθήματα σαξόφωνου στο ωδείο τέχνης Φακανά είναι φυσικά ατομικά, συνοδεύονται από θεωρητικά μαθήματα και είναι βασισμένα στην συγκεκριμένη δομή την εκπαιδευτική πορεία που θα βρείτε μόνο στο ωδείο μας. Ο σπουδαστής συμμετέχει και σε εκπαιδευτικά γκρουπ για να αναπτύξει το ομαδικό παίξιμο και την συνύπαρξη με τα υπόλοιπα όργανα, τους υπόλοιπους μουσικούς.

Πόσο δύσκολο είναι το Σαξόφωνο;

   Το σαξόφωνο έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με σχεδόν όλα τα όργανα. Έχει ένα πιο απαιτητικό σημείο εκκίνησης, μιας και τα πρώτα βήματα φαίνονται αργά, αλλά το άθροισμα του χρόνου και του κόπου για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο είναι ίδιο με κάθε άλλο όργανο.

    Η προσωπική μελέτη και εξάσκηση, καθώς και η γνώση θεωρίας είναι δύο βασικά εργαλεία που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις μας στο σαξόφωνο. Πειθαρχία, αφοσίωση αλλά και αγάπη για τη μουσική είναι τα στοιχεία μιας ασφαλούς ανοδικής πορείας. Αν τα παραπάνω ισχύουν, δεν θα πρέπει να μας απασχολεί καν πόσο δύσκολο είναι το σαξόφωνο

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα

  Μαθήματα Κλαρινέτου (κλαρίνου) για αρχάριους και προχωρημένους

  Τα μαθήματα κλαρινέτου επικεντρώνονται περισσότερο στον τομέα της κλασικής συμφωνικής μουσικής. Ως κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο ακολουθούμε την ύλη του υπουργείου και προετοιμάζουμε το σπουδαστές μας για όλα τα πτυχία και τα διπλώματα. Ο σπουδαστής ξεκινάει από τα βασικά, γνωρίζοντας το όργανο, τον τρόπο χειρισμού του, την παραγωγή ήχου μέσα από αυτό. Στη συνέχεια αναπτύσσει την πρακτική του γνώση παράλληλα με την θεωρητική. Παρακολουθεί σειρά ατομικών μαθημάτων και προετοιμάζει το ρεπερτόριο του. Ένας προχωρημένος μαθητής, μετά από εξετάσεις, μπορεί να ενταχθεί στην τάξη που του αναλογεί και να συνεχίσει τις σπουδές του κανονικά.

  Να σημειωθεί πως κλαρίνο και κλαρινέτο είναι ακριβώς το ίδιο όργανο, απλά το κλαρινέτο είναι ο δόκιμος όρος που χρησιμοποιείται επίσημα.  Το κλαρινέτο (κλαρίνο) είναι και όργανο επιλογής στο τμήμα της παραδοσιακής μουσικής μιας και το συναντάμε πολύ συχνά στις μουσικές του τόπου αλλά και του παγκόσμιου παραδοσιακού χάρτη.

  Χώρος για πρόβες και εξάσκηση

  Η μελέτη και η προσωπική εξέλιξη είναι δύο παράγοντες που δίνουμε πολύ σημασία στο δύο Φακανά. Έτσι προσφέρουμε χώρους για πρόβες και εξάσκηση μέσα στις εγκαταστάσεις μας. Μπορείτε, έπειτα από συνεννόηση με την γραμματεία, να κλείνετε μία αίθουσα και να μελετάτε με ησυχία και συγκέντρωση χωρίς να ενοχλείται ή να ενοχλείστε από κανέναν

  Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.