Μαθήματα Ηλεκτρικού Μπάσου με το Γιώργο Φακανά

Μαθήματα Μπάσου

 

Το ηλεκτρικό μπάσο είναι έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με τα δάχτυλα ή τον αντίχειρα, με τεχνικές όπως slapping, popping, tapping και thumbing. Αν και το σχήμα του είναι παρόμοιο με αυτό της ηλεκτρικής κιθάρας, διαφέρει στο μήκος του λαιμού και στην απόσταση των τάστων μεταξύ τους

Ολοκληρωμένα μαθήματα μπάσου

&

Γιατί ηλεκτρικό μπάσο στο Ωδείο Φακανά

 Τα μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου στο Ωδείο Τέχνης Φακανά προσφέρονται μέσα από το απόλυτα ένα ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας. Ξεκινά, από την εκμάθηση του μουσικού οργάνου, προχωρά στην διεξοδική ανάλυση όλων των σύγχρονων στυλ και καταλήγει στην πλήρη αφομοίωση κάθε θέματος σχετικού με το μπάσο.

Δηλαδή η μουσική ύλη των σύγχρονων σπουδών απόλυτα οργανωμένη, με αρχή μέση και τέλος.

Ο σπουδαστής αποκτά την δυνατότητα να συμμετέχει σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο, διαβάζοντας μουσική, γράφοντας τις δικές του γραμμές μπάσου με χαρακτηριστική άνεση ή αυτοσχεδιάζοντας. Η διδασκαλία ολοκληρώνεται σε 5 διδακτικούς κύκλους με την ίδια δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης με όλα τα όργανα από τον 3ο εώς τον 5ο κύκλο σπουδών (Jazz ή Rock ή και τα δύο). Όλα αυτά στις πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις μας που προσφέρουν στο σπουδαστή την άνεση της δημιουργίας.

Μαθήματα Μπάσου
με τον Γιώργο Φακανά

 

Τα μαθήματα μπάσου στο Ωδείο Φακανά γίνονται κατά κύριο λόγο με τον κ. Γιώργο Φακανά, τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου. Είναι ο ίδιος που έχει γράψει την βιβλιογραφία για την μουσική εκπαίδευση, και έχει οργανώσει το πρόγραμμα σπουδών. Είναι λοιπόν αυτονόητο πως η εκπαίδευση μπάσου, αλλά και της μουσικής γενικότερα, δίπλα του είναι η ιδανικότερη και πιο ολοκληρωμένη επιλογή για ένα μαθητή.

Ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς και σύνθετες της Jazz Fusion δημιουργικής μουσικής στην Ελλάδα και όχι μόνο. Με μία ενεργή ασταμάτητη πορεία από το 1978 μέχρι σήμερα. Ιδρυτής του Ωδείου τέχνης Φακανά, το σπουδαιότερο ωδείο στον ελλαδικό χώρο από το 1984. Με όραμα να φουντώσει τη φλόγα για την μερική μουσική και να ανοίξει τους ορίζοντες των νέων. Δάσκαλος μπάσου, με πάνω από 3000 μαθητές. Συνθέτης 13 προσωπικών album επικεντρωμένα στην Jazz Fusion μουσική, εκ των οποίων το ένα έχει φτάσει μέχρι τη λίστα υποψηφιοτήτων για Grammy awards. Θεωρείται από τους καλύτερους Μπασίστες παγκοσμίως, αναγνωρισμένος από σπουδαία μουσικά περιοδικά της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου. Ιδρυτής της μουσικής σκηνής ‘’Αθηνά live’’, που από το 1999 έχει φιλοξενήσει πάνω από 150 κορυφαία ονόματα της Jazz σκηνής που επισκέπτονται τη χώρα μας μόνο για αυτό το stage.

Μαθήματα Μπάσου για Παιδιά

Τα μαθήματα μπάσου για παιδιά από 10 έως 15 ετών είναι ειδικά διαμορφωμένα στις ανάγκες τους. Πάντα πατώντας πάνω στην ύλη που ακολουθεί και ένας ενήλικας. Με άλλα λόγια, ακούμε το παιδί χωρίς να μειώνουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης. Ξεκινάμε γνωρίζοντας το όργανο, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ικανότητες του. Πολύ σύντομα εντάσσουμε και την σύγχρονη θεωρία, με τρόπο διασκεδαστικό, για να γίνει κατανοητό το πόσο απαραίτητη είναι για την σωστή και ευκολότερη εκμάθηση του οργάνου. Τα μαθήματα μας είναι πάντα ατομικά και αυτό δίνει ένα τρομερό πλεονέκτημα στο παιδί. Είτε να πάρει το χρόνο του είτε να τρέξει στην εξέλιξη του.

Το μπάσο λόγω του πρακτικού του όγκου είναι ένα όργανο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών. Είναι μία εξαιρετική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την ουσιαστική ενασχόλησή του με ένα όργανο. Ή ακόμα να με τα πηδήσει στο μπάσο από την κιθάρα, ως συγγενικό όργανο, που ήταν φιλικότερη στις μικρότερες ηλικίες.

Μαθήματα Μπάσου για Αρχάριους

 Τα μαθήματα μπάσου στο Ωδείο Φακανά ξεκινούν κυριολεκτικά από το μηδέν. Μπορεί, πρακτικά ένας μαθητής να μην έχει έρθει ξανά σε επαφή με ηλεκτρικό μπάσο. Η εκπαιδευτική μας ύλη είναι τόσο συγκεκριμένη και δομημένη που βοηθά τον αρχάριο σπουδαστή στην ομαλή του ένταξη στον κόσμο της μουσικής και του οργάνου. Τα ατομικά ιδιαίτερα μαθήματα προσφέρουν έφορο έδαφος για την εξέλιξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Ειδικά στις πρώτες τάξεις, πάντα σε συνεννόηση με το δάσκαλο, έχει την ευελιξία να διδαχτεί σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκολίες του.

Σε αυτό το επίπεδο ένας μαθητής μπορεί να παραμείνει από μερικούς μήνες μέχρι 2-3 χρόνια. Είναι πραγματικά στο χέρι του, στη διάθεση του και την μελέτη του να προχωρήσει και να εμβαθύνει στο ηλεκτρικό μπάσο. Το σπουδαίο πλεονέκτημα που θα βρείτε στο ωδείο τέχνης Φακανά είναι η ευθύς εξαρχής γνώση των επιπέδων – τάξεων και των απαιτήσεων τους, αλλά και της εκπαιδευτικής ύλης που τα συνοδεύει. Έτσι, ο μαθητής γνωρίζει πραγματικά ποια είναι η μουσική του πορεία από την πρώτη κιόλας μέρα

Μαθήματα Μπάσου για ενήλικες 

 Τα μαθήματα μπάσου για ενήλικες δεν έχουν κανέναν περιορισμό ηλικίας. Εφόσον είναι ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και χρονική περίοδο επιθυμεί. Αν είναι αρχάριος, μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή και να ακολουθήσει την εκπαιδευτική πορεία που περιγράφεται στην παραπάνω ενότητα.

Αν ο μαθητής είναι ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ, έχει μία προγενέστερη εμπειρία στο ηλεκτρικό μπάσο, τότε δίνει εξετάσεις για να τοποθετηθεί στην αντίστοιχη τάξη του επιπέδου του. Σαφώς, λαμβάνουμε υπόψιν την προηγούμενη εκπαιδευτική εμπειρία. Επενδύουμε πάνω σε αυτή και εξελίσσουμε τον σπουδαστή. Ειδικά στα μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον κ. Γιώργο Φακανά η εξέλιξη ενός ήδη προχωρημένου μπασίστα είναι μία συνηθισμένη και άκρως επιτυχημένη διαδικασία. Μιας και πολλοί προχωρημένοι ή ακόμη και επαγγελματίες μουσικοί συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους για την απόκτηση πτυχίων, διπλωμάτων ή ακόμα και υποτροφιών στο εξωτερικό.

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα Ηλεκτρικού Μπάσου

     

    Το πακέτο μαθημάτων για το ηλεκτρικό μπάσο αποτελείται από το
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ του οργάνου
    το ομαδικό μάθημα των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ
    και την συμμετοχή του μαθητή σπουδαστή σε GROUP
    με σπουδαστές άλλων οργάνων ομοίου επιπέδου

    Ιδιαίτερα μαθήματα μπάσου Ή ομαδικά μαθήματα μπάσου

    Στο Ωδείο Φακανά είμαστε υπέρ των ιδιαίτερων ατομικών μαθημάτων. Σεβόμαστε τον κάθε σπουδαστή και του προσφέρουμε ουσιαστικότερο εξατομικευμένο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, η εκπαιδευτική ύλη που ακολουθεί κάθε μαθητής είναι τόσο καλά γραμμένη και οργανωμένη από τον ίδιο τον κ. Γ. Φακανά, που ένας μαθητής έχει πληθώρα ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από την πρώτη μέρα μέχρι και τον τελικό στόχο του πτυχίου.

    Σαφώς η μουσική είναι ‘’ομαδικό άθλημα’’, έτσι ενθαρρύνουμε την συμμετοχή των μαθητών στα γκρούπς με σπουδαστές άλλων οργάνων ίδιου επιπέδου. Ένα ουσιαστικό μάθημα για την πραγματική πρακτική εξάσκηση του ηλεκτρικού μπάσου. Σαφώς ανώτερο από ένα ομαδικό μάθημα με πολλά μπάσα ταυτόχρονα. Πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις μεμονωμένων σεμιναρίων η jam των σπουδαστών στην μουσική μας σκηνή.

    Δημιουργία Μπάντας

    Group Project

     ‘Ολοι οι σπουδαστές Ηλεκτρικού Μπάσου, από τους αρχάριος μέχρι τους επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μουσικά group. Πρόκειται για σειρά προβών – μαθημάτων με ένα μικρό group που αποτελείται από μουσικούς – σπουδαστές όλων των οργάνων που διδάσκονται στο Ωδείο Φακανά. Τα Group επιμελείται υπεύθυνος καθηγητής του Ωδείου. Έχουν δε ένα κεντρικό θέμα (π.χ. Blues, Rock, Funk, Latin κ.λ.π.) και ανάλογο ρεπερτόριο που ο σπουδαστής Μπάσου εκτελεί με ολόκληρο το group. Ένα σημαντικό μάθημα – πρόβα που συνδέει τη θεωρία με την ουσιαστική πράξη, μέσα σε μια μικρή ζωντανή ορχήστρα.

    Καθηγητές Ηλεκτρικού Μπάσου

    Γιώργος Φακανάς - Yiorgos Fakanas
    @fakanasartmusicschool Μαθήματα μπάσου με το Γιώργο Φακανά. 🏫 Τον ιδρυτή του ωδείο τέχνης Φακανά και έναν απ’ τους σπουδαίοτερους μπασίστες στον κόσμο. 🔥 Μας εξηγεί γιατί το μπάσο είναι το θεμέλιο της μουσικής 📌 #Foryourpage #Foryou #FYP #music #fakanas #bass #lesson ♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

    Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.