Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας | Για Αρχάριους & Προχωρημένους

Μάθημα Κλασικής Κιθάρας

 

Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας από το 1984 έως και σήμερα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διδακτέας ύλης του ωδείου Φακανά. Ως ένα κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο, ακολουθούμε την ύλη που ορίζει το υπουργείο πολιτισμού και παρέχουμε ολοκληρωμένη εκπαίδευση και όλα τα πτυχία κλασικής κιθάρας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μαθητές όλων των ηλικιών έχουν αποφοιτήσει ή έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Απέκτησαν ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση και πλέον είτε είναι επαγγελματίες είτε χομπίστες.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για παιδιά

Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας για παιδιά είναι, ίσως, η πρώτη και κύρια επιλογή κάθε γονέα που επιθυμεί το παιδί του να ξεκινήσει μουσική. Τα μαθήματα ξεκινούν στην ηλικία των έξι ετών, για να μπορεί το παιδί να κατανοεί κάποιες απλές έννοιες και κάποια μουσικά μοτίβα. Σε μικρότερες ηλικίες, από 3 έως 6, μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μουσικοκινητικής. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά, και έχουμε την χαρά να διδάσκουν εξειδικευμένοι καθηγητές κλασικής κιθάρας για παιδιά. Ακολουθούμε πιστά την ύλη τόσο το όργανο όσο και της θεωρίας χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα εκπαίδευσης, όμως έχουμε προσθέσει τα απαραίτητα μουσικά παιχνίδια και ‘’τρικ’’ που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού σας.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για Αρχάριους

Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας για αρχάριους αποτελούν τον πυλώνα της εκπαιδευτικής μας δραστηριότητες. Πάντα τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα ατομικά για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη μουσική εκπαίδευση. Οι καθηγητές μας έχουν έτσι τον χρόνο να επικεντρωθούν στον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία και βοηθώντας τον στις δικές τους απορίες και αδυναμίες. Η ύλη ξεκίνα κυριολεκτικά από το μηδέν, μαθαίνοντας το πώς να πιάνουμε την κλασική κιθάρα, τις νότες και την θέση τους πάνω στην κιθάρα. Ακολουθείτε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πάντα συνοδεύεται με την κλασσική θεωρία, δηλαδή την γλώσσα της μουσικής. Έτσι, ο μαθητής απολαμβάνει μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να διαβάζει τις πρώτες παρτιτούρες του και να παίζει τα πρώτα του κομμάτια.

Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας για Προχωρημένους

Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας για προχωρημένους αναφέρονται σε αυτούς τους σπουδαστές που πλέον εκπαιδεύονται και δημιουργούν ρεπερτόριο για το πτυχίο και το δίπλωμα τους. Εξειδικευμένα μαθήματα υψηλού επιπέδου και υψηλών απαιτήσεων. Ένας σπουδαστής εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία είτε προερχόμενος από τις προηγούμενες τάξεις του ωδείου Φακανά, είτε δίνοντας εξετάσεις εάν προέρχεται από άλλο εκπαιδευτικό οργανισμό. Το ωδείο τέχνης Φακανά ως κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο παρέχει όλη την γκάμα των πτυχίων των κλασικών σπουδών. Τόσο αυτό της κλασικής κιθάρας όσο και των ανώτερων κλασικών θεωρητικών. Οι εξετάσεις τελούνται υπό την επίβλεψη επιτροπής του υπουργείου και τα πτυχία των σπουδαστών μας υπογράφονται από αυτή. Μετά από τόσα χρόνια και τόσους σπουδαστές που πέτυχαν με υψηλούς βαθμούς να πάρουν τα πτυχία τους είναι σαφές ότι οι καθηγητές μας είναι απολύτως καταρτισμένοι για την εκπαίδευση των σπουδαστών σε αυτή την απαιτητική διαδικασία.

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα Κλασικής Κιθάρας

  Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας στο Ωδείο Τέχνης Φακανά

  VS

  On-line μαθήματα Κλασικής Κιθάρας

  Τα online μαθήματα κλασικής κιθάρας είναι μία καλή πρώτη γεύση, πρώτη επαφή με το όργανο. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η εποχή μας, αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης. Θα λέγαμε καλύτερα αποτελούν την αρχή αυτής. Πάντα ενήμεροι και προσαρμοσμένοι στις τεχνολογικές εξελίξεις προσφέρουμε online μαθήματα κλασικής κιθάρας στο ωδείο Φακανά με όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και καθηγητές εναρμονισμένους στα νέα τεχνολογικά μέσα.
  Μολαταύτα στηρίζουμε, θεωρητικά και πρακτικά, την άποψη πως τα online μαθήματα είναι χρήσιμα μόνο σε κάποια στάδια του σπουδαστικό κύκλου. Για παράδειγμα, στα πρώτα μαθήματα είναι σαφώς πιο ωφέλιμο ο καθηγητής να βρίσκεται με το μαθητή για να του δείξει εμπράκτως το πως πιάνουμε την κλασσική κιθάρα, πως χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και τα δάχτυλα μας κτλ… Η’ κοντά στις εξετάσεις όπου η ύλη συγκεντρώνεται, και οι απαιτήσεις αυξάνουν. Ίσως, λοιπόν, σε κάποια μεσοδιαστήματά που ο μαθητής έχει πάρει μία μουσική πορεία, τα online μαθήματα δεν θα στοίχιζαν σε ποιότητα εκπαίδευσης και θα ήταν χρήσιμα.
  Ακόμη ένα επιχείρημα του ωδειακού μαθήματος έναντι στο online μάθημα είναι η συνεχής συναναστροφή και με άλλους μαθητές. Η συζήτηση, τα κοινά project, οι απορίες που προκύπτουν από την επικοινωνία των μαθητών ωφελούν και διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντες τους. Ο ένας προσφέρει κίνητρο στον άλλον, ανοίγει νέες σκέψεις και μουσικές πόρτες που πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή σίγουρα δεν θα έβρισκε.

  @fakanasartmusicschool

  🎸 Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας στα καλύτερά τους 🔝 Ο Αλέξης Λεβεντέρης με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια βρίσκεται εδώ για να εξέλιξει τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους σε κλασικούς κιθαρίστες 🎶 Το ωδείο τέχνης Φακανά, ένα κρατικά αναγνωρισμένο Ωδείο σας εγγυάται υψηλού επιπέδου κλασσικές μουσικές σπουδές 📌 foforyouoforyourpageYFYPumusicelessonafakanaslclassicmusiclclassicuguitarikidsh#children

  ♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

  Γιατί κλασική κιθάρα στο Ωδείο Φακανά

  Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας, η διδακτέα ύλη, και η πρόοδος τους, είναι σε έναν βαθμό προκαθορισμένα από το υπουργείο πολιτισμού. Όμως, στο ωδείο τέχνης Φακανά δεν περιοριζόμαστε σε αυτά τα στενά όρια. Προσφέρουμε στους μαθητές μας, όλων των ηλικιών, ολοκληρωμένη και αποδεδειγμένα επιτυχημένη (από τα πτυχία των μαθητών μας) εκπαίδευση με τους πλέον εξειδικευμένους καθηγητές. Όραμα μας να πάμε ένα βήμα παρακάτω προσφέροντας συναυλίες, κονσέρτα, σόλο εμφανίσεις, αλλά και ομαδικές μαθητικές παρουσιάσεις στην δική μας μουσική σκηνή. Μέσα στη χρονιά δημιουργούμε project που επιβλέπουν υπεύθυνη καθηγητές τα οποία έχουν στόχο να εγείρουν τη δημιουργικότητά των μαθητών πέρα από το κλασσικό μάθημα. Οι μαθητές γίνονται ομάδες, παρέες που συνεχώς δημιουργούνται και αναπτύσσονται πάνω και μέσα στη μουσική.

   

  Χώρος για πρόβες και εξάσκηση

  Ο χώρος για μελέτη και εξάσκηση της κλασικής κιθάρας παρέχεται μέσα από τις εγκαταστάσεις του ωδείου τέχνης Φακανά. Άλλωστε η μελέτη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης, κι εμείς προσπαθούμε να δώσουμε το έφορο έδαφος για αυτή. Μπορείτε να προγραμματίσετε τις ώρες εξάσκησης σας με την γραμματεία του ωδείου. Φυσικά, αν ο καθηγητής, βρίσκεται παράλληλα στο χώρο μπορεί να σας λύσει και κάποιες απορίες.

  Καθηγητές Κλασικής Κιθάρας

  Κλασική-Κιθάρα-Αλεξανδρος-Λεβεντρερης-Ωδείο-Τέχνης-Φακανά-Art-Music-School

  Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.