Μαθήματα Κλασικού Πιάνου | Για Αρχάριους & Προχωρημένους

Μαθήματα Κλασικού Πιάνου

 

Τα μαθήματα κλασικού πιάνου είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες μουσικής εκπαίδευσης στο ωδείο μας. Ως ένα κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο δίνουμε την απαραίτητη έμφαση στις κλασικές σπουδές εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και τον τρόπο διδασκαλίας. Το πιάνο είναι μία από τις συχνότερες επιλογές των μαθητών που πρωτοασχολούνται με τη μουσική. Πράγμα που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψην διότι καθορίζει και τον τρόπο που θα δουν, μετέπειτα, το σύνολο αυτής. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο πως δίνουμε έμφαση στην ουσιαστική εκπαίδευση του κλασικού πιάνου, πάντα μαζί με τους ικανότατους και πολύπειρους καθηγητές μας, και στην τήρηση της διδακτέας ύλης που ορίζει το υπουργείο πολιτισμού.

Μαθήματα Κλασικού Πιάνου για Παιδιά

Το κλασικό πιάνο για παιδιά είναι μία υπέροχη επιλογή για την εισαγωγή των μικρών μας φίλων στον κόσμο της μουσικής. Πιστεύουμε πως η πρώτη επαφή είναι κομβική για τα παιδιά, έτσι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος και στην εύρεση τρόπων να κάνουμε την διδακτέα ύλη ελκυστική. Έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους καθηγητές που έχουν πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση πιάνου και ειδικά στα πρώτα της βήματα. Από την πρώτη κιόλας μέρα τα μαθήματα είναι ατομικά – ιδιαίτερα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή αλλά πάντοτε υπακούοντας στην ύλη του υπουργείου πολιτισμού. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία και με την κλασική θεωρία όπου θα μας συνοδεύσει σε όλη μας την πορεία.

Μαθήματα Κλασικού Πιάνου για Αρχάριους

Τα μαθήματα κλασικού πιάνου για αρχάριους προφανώς ξεκινάνε από την πρώτη γνωριμία με το όργανο. Την αναγνώριση του πιανιστικού κλαβιέ, την τοποθέτηση των χεριών, τις πρώτες νότες και την εισαγωγή στην κλασική θεωρία. Το ότι τα μαθήματα είναι ατομικά – ιδιαίτερα δίνει το πλεονέκτημα στον μαθητή να εξελιχθεί με τους δικούς του ρυθμούς. Οι καθηγητές μας είναι έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία και να προσφέρουν όλη την γκάμα γνώσεων που χρειάζεται ένας σπουδαστής στα πρώτο βήμα. Ακόμα ένα πλεονέκτημα στο ωδείο τέχνης Φακανά είναι πως οι μαθητές μας θα γνωρίσουν πολύ σύντομα, παρέα με τον καθηγητή τους, την ύλη που πρόκειται να διδαχτούν, την πορεία των μαθημάτων και το γενικό εκπαιδευτικό πλάνο. Έτσι θα γνωρίζουν τους στόχους τους, θα έχουν κίνητρο για το επόμενο εκπαιδευτικό σκαλοπάτι και δεν θα κινούνται στα τυφλά.

Μαθήματα Κλασικού Πιάνου για Προχωρημένους

Τα μαθήματα κλασικού πιάνο για προχωρημένους αναφέρονται στους σπουδαστές του ωδείου μας ή σπουδαστές άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών όπου βρίσκονται από ένα προχωρημένο επίπεδο και πάνω. Αυτό καθορίζεται είτε από τις προαγωγικές εξετάσεις του σπουδαστή που ήδη βρίσκεται στο ωδείο. είτε από τις εισαγωγικές εξετάσεις τόσο σε πράξη όσο και σε θεωρία ενός σπουδαστή που προέρχεται εκτός αυτού. Σαφώς εδώ μιλάμε για μαθήματα υψηλού επιπέδου, δημιουργία ρεπερτορίου και ανάπτυξη προχωρημένων τεχνικών και θεωρητικών γνώσεων. Στα πλαίσια των μαθημάτων ο σπουδαστής προετοιμάζεται για τις εξετάσεις και τα πτυχία, όπως ορίζονται από το υπουργείο πολιτισμού. Ως κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο οι εξετάσεις δίνονται μπροστά στην αρμόδια υπουργική επιτροπή. Από το 1984 έως και σήμερα έχουμε την χαρά να βλέπουμε πολλούς σπουδαστές μας να πετυχαίνουν τα όνειρα τους, να διακρίνουν στις εξετάσεις τους και να διαπρέπουν ως μετέπειτα σπουδαίοι επαγγελματίες. Αυτές οι επιτυχίες ενισχύουν το όραμα μας, είναι τα διαπιστευτήρια μας, η δύναμη μας να προσφέρουμε ολοένα πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η σιγουριά μας πως συνεργαζόμαστε με άξιους καθηγητές.

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα Κλασικού Πιάνου

  @fakanasartmusicschool

  🎹 Μαθήματα κλασικού πιάνου. Ίσως από τις πρώτες μας σκέψεις όταν ξεκινάμε την αναζήτηση μας στην μουσική 👌🏼 Ο Τάσος Χαλκιδής κάτοχος πτυχίου αντίστιξης, φούγκας και ενοργάνωσης πνευστών οργάνων είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ξεκινήσεις πιάνο 💥 Δάσκαλος – καθηγητής πιάνου, πιανίστας, συνοδός τραγουδιστών, ενορχηστρωτής και διευθυντής εκπαιδευτικής ορχήστρας 🎶 Ότι χρειάζεται να ξέρεις θα το βρεις στο ωδείο τέχνης Φακανά, ένα κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο και στο τμήμα των κλασικών σπουδών 📌 for#foryou#foryourpage#FYP#piano#classicpiano#classicmusic#fakanas#muisc#lessons

  ♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

  Μαθήματα Κλασικού Πιάνου στο Ωδείο Φακανά VS On-line μαθήματα

  Τα online μαθήματα κλασικού πιάνου ομολογουμένως έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Μολαταύτα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η πλειονότητα των θετικών αναφέρεται σε πρακτικά θέματα όπως ο χρόνος που γλιτώνουμε, η ευκολία της επανάληψης μέσω του replay, η γενική ευελιξία του να προσαρμοστεί το μάθημα στο δικό μας πρόγραμμα. Στον αντίποδα, τα αρνητικά έχουν να κάνουν με ουσιαστικότερες έννοιες της μουσικής και της εκπαίδευσης. Χάνεται η άμεση επαφή με τον καθηγητή, η live ακρόαση, συχνά η συγκέντρωση μιας και το περιβάλλον του σπιτιού σίγουρα δεν είναι όμοιο με αυτό του ωδειακού περιβάλλοντος, και η ενγένει συνύπαρξη με το ‘’ζωντανό’’ πιάνο και το ‘’ζωντανό’’ δάσκαλο του που είναι ο πυρήνας της ουσιαστικής εκπαίδευσης.
  Ζυγίζοντας τα παραπάνω υπέρ και κατά, στο ωδείο τέχνης Φακανά φροντίζουμε να έχουμε την σωστή αναλογία και των δύο. Σαφώς προτείνουμε την από κοντά επαφή και εκπαίδευση, αλλά διαθέτουμε στις εγκαταστάσεις μας όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να υποστηρίξουμε και online μαθήματα. Πολλές φορές λειτουργεί και ένα υβριδικό μοντέλο για την βοήθεια του σπουδαστή σε περίπτωση που για κάποιο διάστημα δεν μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά τα μαθήματα του. Σίγουρα, όμως, στην πρώτη επαφή και γνωριμία με το όργανο ή και κοντά στις εξετάσεις, η διά ζώσης εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη.

  .

  Γιατί Κλασικό Πιάνο στο Ωδείο Φακανά

  Η διδακτέα ύλη στα μαθήματα κλασικού πιάνου είναι κατά ένα σημαντικό βαθμό προκαθορισμένη. Όμως, στο ωδείο Φακανά δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Ερευνούμε, εξελίσσουμε, προσαρμόζουμε και προτείνουμε διδακτικές διαδρομές και σπουδαστικές επιλογές που κινούνται παράλληλα με την ορισμένη ύλη αλλά δίνουν και το έναυσμα της δημιουργίας, του πειραματισμού και της αυτοεξέλιξης του σπουδαστή. Αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις, ομαδικά project, ρεσιτάλ πιάνου στα υψηλότερα επίπεδα, αναπροσαρμογές κομματιών σε συνδυασμό με την κλασική θεωρία, σχετικές εργασίες όπως η μουσικο-ιστορική έρευνα, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες μας. Θέλουμε οι σπουδαστές μας να βρίσκονται σε ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, αναπτυσσόμενο και δημιουργικό περιβάλλον που από τη μία θα ξεφεύγουν από την στείρα διδακτέα ύλη και από την άλλη θα την ενισχύουν μέσω των πολύπλευρων μουσικών γνώσεων τους.

   

  Εκμάθηση Πιάνου σε μεγάλη ηλικία

  Τα μαθήματα πιάνου προφανώς δεν έχουν ηλικία. Όλοι οι σπουδαστές θα νιώσουν ευπρόσδεκτοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, από το πρώτο κιόλας μάθημα. Να τονίσουμε ότι όλα τα μαθήματα πιάνου είναι ατομικά – ιδιαίτερα, και αυτό δίνει την ευελιξία στο κάθε σπουδαστή να μάθει με το ρυθμό του, να αποβάλλει την πίεση και το άγχος, να συνεννοηθεί με τον καθηγητή του για τα θέλω του. Είτε θέλει να γίνει ένας δεξιοτέχνης πιανίστας είτε ένας απλός χομπίστας, θα βρει το χώρο και το χρόνο που του χρειάζεται και θέλει να επενδύσει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μουσική είναι για όλους και δημιουργούμε ένα έφορο φιλικό περιβάλλον αποδεικνύοντας το στην πράξη. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να βλέπουμε ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία να ξεκινούν πιάνο. Να παρατηρούμε την ευεργετική νότα που τους προσφέρει. Αδιαμφισβήτητα η ενασχόληση με τη μουσική είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη και ευχάριστη διανοητική άσκηση που ταυτόχρονα μας χαλαρώνει και μας διευρύνει τους ορίζοντες με τρόπο που δεν έχουμε φανταστεί. Ένα πραγματικό δώρο για οποιοδήποτε, που πιθανό ένας άνθρωπος σε μεγάλη ηλικία το εκτιμήσει γρηγορότερα…

  Χώρος για πρόβες και εξάσκηση

  Είναι προφανές ότι η εξάσκηση αποτελεί το βασικό στοιχείο της εξέλιξης. Έτσι, στις εγκαταστάσεις μας έχουμε επτά αίθουσες με πιάνο καθώς και ένα πιάνο με ουρά. Εκτός από τα μαθήματα αυτές οι αίθουσες προσφέρονται και για την εξάσκηση των σπουδαστών μας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να οργανώσετε την μελέτη σας με την γραμματεία. Το προφανές πλεονέκτημα της μελέτης στο χώρο του ωδείου είναι η πιθανή συμμετοχή και η συνύπαρξη με σπουδαστές είτε ίδιου είτε άλλου οργάνου. Η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και το μοίρασμα ιδεών αποτελούν βασικές αρχές της προόδου και της δημιουργίας.

  Καθηγητές Κλασικού Πιάνου

  Ρενέ Νικολάου Ωδείο τέχνης Φακανά
  Τάσος Χαλκίδης Ωδείο τέχνης Φακανά

  Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.