Μάθημα Ηλεκτρικής Κιθάρας - FAKANAS

Μαθήματα Ηλεκτρικής Κιθάρας

Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου.

Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί κάποιες φορές να διαφοροποιηθεί με εφέ όπως το βάθος ή να παραμορφωθεί. Ενώ οι περισσότεροι τύποι ηλεκτρικής κιθάρας φέρουν έξι χορδές, απαντώνται και επτάχορδες οι οποίες χρησιμοποιούνται από κάποιους μουσικούς της μέταλ μουσικής, καθώς και δωδεκάχορδες με έξι ζεύγη χορδών οι οποίες απέχουν διάστημα μιας οκτάβας τις οποίες συναντάμε κυρίως σε μουσικά είδη όπως το ποπ και το ροκ.

Ιστορία του Ωδείου

Το ωδείο τέχνης Φακανά λειτουργεί από το 1997, προσφέροντας σταθερά υψηλής ποιότητας και σύγχρονης ύλης μαθήματα
Ηλεκτρικής Κιθάρας στην Αθήνα.
Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι να έχουν γεμίσει τα studios, τα κλαμπ, τα θέατρα και γενικά όλοι χώροι όπου παράγεται μουσική από απόφοιτος, επαγγελματίες μουσικούς Ηλεκτρικής Κιθάρας, του ωδείου μας στην Αθήνα και σε όλη την επικράτεια.

Γιατί ηλεκτρική κιθάρα στο
Ωδείο Τέχνης Φακανά;

Το μάθημα της Ηλεκτρικής Κιθάρας αναφέρεται στα σύγχρονα κιθαριστικά ιδιώματα. Η διδασκαλία ολοκληρώνεται σε 5 διδακτικούς κύκλους. Στους δύο πρώτους διδάσκεται όλο το τεχνικό κομμάτι του οργάνου καθώς και η γενική γνώση των στυλ που συμμετέχει ο σύγχρονος κιθαρίστας. Από τον 3ο έως τον 5ο κύκλο ο σπουδαστής επιλέγει να ακολουθήσει την Jazz κατεύθυνση (Jazz, Blues, Latin, Funk Fusion κλπ), την Rock κατεύθυνση (Rock, Metal, Blues, Funk, Fusion, Progressive κλπ), ή να διδαχθεί και τις δύο κατευθύνσεις. Διδάσκεται σε ειδικό μονοετές πρόγραμμα η ροκ και Heavy Metal κιθάρα καθώς και η Jazz κιθάρα.

Τμήμα Αρχαρίων

Είναι προφανές ότι στο ωδείο τέχνης Φακανά μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μαθήματα Ηλεκτρικής Κιθάρας από το απόλυτο μηδέν.
Οι καθηγητές Ηλεκτρικής Κιθάρας, έχουν την γνώση και την εμπειρία προκειμένου να κατευθύνουν σπουδαστές οποιασδήποτε ηλικίας στην εκμάθηση του οργάνου με γρήγορη και απόλυτη επιτυχία.

Τμήμα για Παιδιά

Η Ηλεκτρική Κιθάρα είναι ένα προσιτό όργανο και για τις μικρότερες ηλικίες. Μπορεί ένα παιδί από την ηλικία των 5 χρόνων να ξεκινήσει μαθήματα ακολουθώντας την ειδική ύλη ηλεκτρικής κιθάρας που διδάσκουν εξειδικευμένοι και έμπειροι καθηγητές του τμήματος:
‘’Ηλεκτρική κιθάρα για Παιδιά’’

Τμήμα για Προχωρημένους & Επαγγελματίες

Η γνώση και η εξάσκηση στην μουσική δεν σταματά ποτέ. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει στο ωδείο τέχνης Φακανά τμήμα Ηλεκτρικής Κιθάρας που απευθύνεται σε εκείνους που ήδη γνωρίζουν το όργανο και θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένα θέματα. Προφανώς και οι
επαγγελματίες μουσικοί Ηλεκτρικής Κιθάρας
μπορούν μαζί μας, συμμετέχοντας στο επαγγελματικό μας τμήμα, να ανέβουν επίπεδα γνώσης.

Δημιουργία Μπάντας

Group Project

‘Ολοι οι σπουδαστές Ηλεκτρικής Κιθάρας,
από τους αρχάριος μέχρι τους επαγγελματίες
,
έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μουσικά group. Πρόκειται για σειρά προβών – μαθημάτων με ένα μικρό group που αποτελείται από μουσικούς – σπουδαστές όλων των οργάνων που διδάσκονται στο Ωδείο. Τα επιμελείται υπεύθυνος καθηγητής του Ωδείου. Έχουν δε ένα κεντρικό θέμα (π.χ. Blues, Rock, Funk, Latin κ.λ.π.) και ανάλογο ρεπερτόριο που ο σπουδαστής Ηλεκτρικής Κιθάρας εκτελεί με ολόκληρο το group. Ένα σημαντικό μάθημα – πρόβα που συνδέει τη θεωρία με την ουσιαστική πράξη, μέσα σε μια μικρή ζωντανή ορχήστρα. Τα group είναι η πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων.

Καθηγητές Ηλεκτρικής Κιθάρας

Μιχάλης Κιταψιδάκης - Ωδείο Τέχης Φακανάς
Θοδωρής Ζήρας - Ωδείο Τέχνης Φακανά
Θοδωρής Καλαντζάκος - Ωδείο Τέχνης Φακανά
Δημήτρης Τσιαμπάος - Ωδείο Τέχνης Φακανά
Στυλιανός Αμοιρίδης - Ωδείο Τέχνης Φακανά

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα Ηλεκτρικής Κιθάρας

    Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.