Μαθήματα: Βιολί - Βιολοντσέλο - Κοντραμπάσο - Μπουζούκι

Μάθημα Εγχόρδων
στο Ωδείο Φακανά

 

Η οικογένεια των εγχόρδων εκτείνεται τόσο στην κλασική, όσο στην σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή μουσική. Ίσως η πιο διαδεδομένη και προσφιλείς οικογένεια οργάνων. Μέλη της η κλασική & ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί και το ηλεκτρικό μπάσο.
Στο ωδείο τέχνης Φακανά, στο κλασικό τμήμα επίσης θα βρείτε την βιόλα, το βιολοντσέλο και το κοντραμπάσο. Στο σύγχρονο τμήμα το jazz κοντραμπάσο. Και στο παραδοσιακό το μπουζούκι. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται από εξειδικευμένους καθηγητές, πάντα βασισμένοι σε συγκεκριμένη ύλη που εξελίσσει τον σπουδαστή από εντελώς αρχάριο μέχρι επαγγελματία

Μαθήματα Bιολοντσέλου

     Το βιολοντσέλο ή τσέλο είναι από τα βασικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας. Θα το συναντήσουμε δίπλα από τις βιόλες και μπροστά από τα κοντραμπάσα. Γιατί πρακτικά εκεί ανάμεσα βρίσκεται και ο ήχος του.
Τα μαθήματα βιολοντσέλου στο ωδείο Φακανά, ως κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο, ακολουθούν την ύλη του υπουργείου και προετοιμάζουν το σπουδαστή για όλα τα πτυχία. Πάντοτε είναι ιδιαίτερα για την βέλτιστη εκμάθηση του οργάνου, ώστε ο καθηγητής να μπορεί να επικεντρωθεί στον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Σαφώς παράλληλα μαθαίνετε και η θεωρία της μουσικής, η ανάγνωση παρτιτούρας και δημιουργείται το πρώτο κλασικό ρεπερτόριο.
Ένας σπουδαστής που βρίσκεται ήδη σε ένα επίπεδο μπορεί να ενταχθεί ανά πάσα στιγμή στο μάθημα, μιας και είναι ιδιαίτερο, δίνοντας εισαγωγικές εξετάσεις.Εκεί θα διαπιστωθούν οι γνώσεις του, τόσο πρακτικές όσο και θεωρητικές, και θα συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.
Στο τέλος κάθε χρόνου θα υπάρξει, εκτός από τις εξετάσεις, και μία παρουσίαση μέσα στις εγκαταστάσεις του ωδείου και το συναυλιακό μας χώρο Αθηνά live. Στόχος μας είναι ο σπουδαστής να εξοικειωθεί με το όργανο, την σκηνή, και το κοινό. Σε ελαφρώς πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτές οι παρουσιάσεις γίνονται σε σύμπραξη με άλλα όργανα του κλασικού τμήματος. Παίρνοντας έτσι, ο σπουδαστής, μία εμπειρία απαραίτητη για τη μουσική του πορεία.

Μαθήματα Βιολιού

   Το βιολί είναι, πιθανότατα, το πιο διαδεδομένο μουσικό όργανο μίας συμφωνικής ορχήστρας. Η ομάδα ή και οι ομάδες των βιολιών κάθονται ακριβώς δίπλα από το μαέστρο, αποτελούν μία οικεία εικόνα. Έτσι, και ένας σπουδαστής που θέλει να ασχοληθεί με την κλασική μουσική συχνά επιλέγει το βιολί. Ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο στο Ωδείο Φακανά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στα μαθήματα αυτά. Τα προσαρμόζουμε για όλες τις ηλικίες, από 7 ετών. Είναι πάντοτε ιδιαίτερα και ακολουθούν όλη την ενδεδειγμένη εκπαιδευτική διαδικασία από εντελώς αρχάριους μέχρι και το δίπλωμα του οργάνου, πάντα με παράλληλη εκμάθηση της κλασικής θεωρίας.

Για ένα παιδί το πλεονέκτημα του μαθήματος βιολιού στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, είναι τόσο η εμπειρία του δασκάλου για εκπαίδευση σε μικρές ηλικίες όσο και η μελετημένη προσαρμογή των μαθημάτων στις ανάγκες, τις ικανότητες και τις απαιτήσεις αυτής της ηλικίας. Εκτός από το σύνηθες ατομικό μάθημα, που μπορεί ο καθηγητής να επικεντρωθεί στις δυνάμεις και αδυναμίες του παιδιού, θα υπάρξουν συναυλίες και ομαδικές πρόβες όπου ένα παιδί θα μάθει να δουλεύει και στο σύνολο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως καλύπτονται και οι δύο πτυχές για την σωστή εκπαίδευση πάνω στο όργανο. Από τη μία η ατομική εξάσκηση και από την άλλη η ομαδική συμμετοχή.

Παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και ένας ενήλικας είτε αρχάριος, είτε προχωρημένος. Αν δεν είναι αρχάριος, θα δώσει εισαγωγικές εξετάσεις και θα καταταγεί στο αντίστοιχο επίπεδο. Από εκεί και πέρα για όλους ισχύει το ιδιαίτερο – ατομικό μάθημα. Επικεντρωνόμαστε στην αρτιότερη εκμάθηση του οργάνου, την ανάγνωση παρτιτούρας, τη δημιουργία ρεπερτορίου. Στη διάρκεια και στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν οι συναυλίες, εξετάσεις και σε προχωρημένο επίπεδα τα ρεσιτάλ.

@fakanasartmusicschool

🎻 Το βιολί, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι ο βασιλιάς της συμφωνικής ορχήστρας. 👑 Ένα όργανο που πολλά παιδιά αγαπάνε να μαθαίνουν από μικρή ηλικία. 🥰Μία εκμάθηση με πολλαπλά οφέλη πέραν της μουσικής! #Foryourpage #Foryou #FYP #music #lesson #fakanas #violin #kids

♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

Μαθήματα Κοντραμπάσου

Το κοντραμπάσο είναι το πιο μπάσο έγχορδο όργανο μίας συμφωνικής ορχήστρας. Παράλληλα είναι και ένα όργανο με βαθιά ιστορία στην blues και jazz μουσική. Στα μαθήματα κοντραμπάσου στο ωδείο τέχνης Φακανά συναντούμε και τις δύο όψεις του.

Από τη μία στο κλασικό τμήμα, ως κρατικά αναγνωρισμένο ωδείο, ακολουθούνται η επιβολές του υπουργείου και ο σπουδαστής προετοιμάζεται για όλα τα πτυχία. Πάντοτε σε ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα, και παράλληλη θεωρητική εκπαίδευση. Οι σπουδαστές μπορούν να ξεκινήσουν από το μηδέν και να φτάσουν έως το ανώτερο επίπεδο. Αν βρίσκεστε ήδη στην πορεία της εκπαίδευσης σας, μέσα από ένα κατατακτήριο θεωρητικό και πρακτικό τεστ, μπορείτε να συνεχίσετε ανενόχλητοι την εκπαίδευση σας σε ένα από τα μεγαλύτερα ωδεία της χώρας.

Από την άλλη στο σύγχρονο τμήμα, το κοντραμπάσο λαμβάνει την εκπαιδευτική του ύλη και πορεία από την σύγχρονη jazz βιβλιογραφία και από την θεωρητική σύγχρονη μουσική εκπαίδευση που έχει γράψει ο ίδιος ο κ. Φακανάς. Και εδώ τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα ατομικά για την μεγιστοποίηση όφελος προς τον μαθητή. Πέρα από την εξοικείωση με το κοντραμπάσο, μπαίνουν και σε μονοπάτια αυτοσχεδιασμό και συμμετοχής σε jazz, blues, funk μπάντας σύνολο. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές συναυλίες, αλλά και η παρακολούθηση συναυλιών στις δικές μας εγκαταστάσεις, στη μουσική σκηνή Αθηνά live, δίνουν στον κάθε σπουδαστή ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την εξέλιξη τόσο του οργάνου του, όσο και της μουσικής του αντίληψης.

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό Μάθημα

  Μαθήματα Μπουζουκιού

    Τα μαθήματα μπουζουκιού στο ωδείο Φακανά υπάγονται στο παραδοσιακό τμήμα. ‘Ενα όργανο με βαθιά παράδοση στην χώρα μας και εξαιρετικους καλλιτέχνες να το υπηρετούν ανά τα χρόνια. Σαφώς, όπως και για όλα τα όργανα, η εκπαίδευση του δεν παραμένει επιφανειακή μαθαίνοντας μόνο το γνωστό ρεπερτόριο. Εμβαθύνουμε στην ουσία του ουρανού και της μουσικής. Μαθαίνουμε νότες, ανάγνωση παρτιτούρας, αυτοσχεδιασμό και πως να συνυπάρχουμε μέσα σε μία ορχήστρα. Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα – ατομικά και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

  Μαθήματα Μπουζουκιού για αρχάριους

      Προφανώς τα μαθήματα απευθύνονται σε σπουδαστές που δε γνωρίζουν τίποτα για το μπουζούκι. Ξεκινάμε από το μηδέν, γνωρίζουμε τα βασικά του οργάνου, την θέση των χεριών μας, τις πρώτες νότες και συγχορδίες. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία, ούτε στην στιγμή έναρξη τους, μιας και τα μαθήματα πάντα είναι ατομικά. Η εκπαιδευτική πορεία βασίζεται σε συγκεκριμένη ύλη, πάντα με τη συνοδεία θεωρίας και την ανάγνωση παρτιτούρας. Στα πρώτα επίπεδα δημιουργούμε ένα μικρό ρεπερτόριο με εύκολα τραγούδια, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην εξοικείωση μας με το μπουζούκι και την μουσική γενικότερα.

  Μαθήματα μπουζουκιού για προχωρημενους

       Τα μαθήματα μπουζουκιού για προχωρημένους απευθύνονται στους σπουδαστές μας που έχουν περάσει στα επόμενα επίπεδα ή σε αυτούς που ήδη βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της εκπαίδευσης τους και έρχονται από άλλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
  Εδώ ασχολούμαστε με την ανάπτυξη του ρεπερτορίου και την τελειοποίηση του οργάνου μέσα κυρίως από αυτοσχεδιασμό. Εμβαθύνουμε στην μουσική θεωρία, παρατηρούμε και ξεκαθαρίζουμε το συνδυασμό της μουσικής παράδοσης και της σύγχρονης γνώσης. Ακολουθούμε μονοπάτια και άλλων μουσικών ειδών, για να διευρύνουμε τους μουσικούς ορίζοντες και τις επιλογές μας. Σαφώς, πλέον συμμετέχουμε και σε γκρουπ με σπουδαστές ίδιου επιπέδου και παρουσιάζουμε τις δουλειές μας στις σπουδαστικές συναυλίες, μέσα στις εγκαταστάσεις μας, στο τέλος του χρόνου.

  Χώρος για πρόβες και εξάσκηση

  Στο ωδείο τέχνης Φακανά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μελέτη και η συνεχής εξάσκηση είναι ο δρόμος για την επιτυχία και την εξέλιξη. Έτσι προσφέρουμε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για μελέτη στο κάθε όργανο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οργανώσετε τις ώρες μελέτης σας με την γραμματεία. Από εμάς θα έχετε μία αίθουσα, με ησυχία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την βελτιστοποίηση της μουσικής σας εμπειρίας και πορείας.

  Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.