Μαθήματα Drums (ντραμς) | Για Αρχάριους & Προχωρημένους

Μαθήματα Drums

 

Ο ρόλος και η χρήση των Drums στη μουσική τέχνη είναι ποικιλόμορφος – συνήθως καλούνται να συμβάλουν στη διατήρηση ενός σταθερού παλμού και επαναλαμβανόμενων ρυθμικών μοτίβων. Μαζί με το ηλεκτρικό ή ακουστικό μπάσο, αποτελούν το ρυθμικό μέρος ενός συγκροτήματος και λειτουργούν ως στήριγμα, πάνω στο οποίο βασίζονται τα αυτοσχεδιαστικά όργανα και οι ‘πρωτεύουσες’ μελωδικές γραμμές μιας μουσικής σύνθεσης

Μαθήματα Drums για παιδιά

Τα μαθήματα drums για παιδιά είναι ένα τμήμα που αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι στο ωδείο τέχνης Φακανά. Σαφώς, και εδώ ακολουθούμε το πρότυπο των ατομικών μαθημάτων για τα παιδιά. Με αποτέλεσμα η εκπαίδευσή τους να είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις και την εξέλιξη τους. Εξοπλισμένοι με ειδικό Drum Set για παιδιά και με εξειδικευμένους καθηγητές, χρόνια τώρα δημιουργούμε μικρούς ντραμερ. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από την πρώτη δημοτικού μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, όπου από κει και πέρα περνάμε στο τμήμα των ενηλίκων. Μαζί με τα Drums μαθαίνουμε και τα πρώτα βήματα της θεωρίας και κάνουμε την καλύτερη εισαγωγή στο μουσικό κόσμο. Στο ωδείο Φακανά πιστεύουμε ότι η μουσική πρέπει να μας ακολουθεί από τα πρώτα μας βήματα, και αυτό το τμήμα είναι μία τρανή απόδειξη.

Μαθήματα Drums για αρχάριους

Τα μαθήματα drums για αρχάριους, πάντα ατομικά μαθήματα, ξεκινάνε πραγματικά από το μηδέν με στόχο την ολοκληρωμένη κατανόηση του οργάνου και την θεμελίωση σωστών μουσικών βάσεων. Δίπλα στους σπουδαίους καθηγητές μας μαθαίνουμε πως χειριζόμαστε τις μπακέτες, πως ‘’κάθεται’’ το σώμα μας στο Drum Set, πως χειριζόμαστε ξεχωριστά τα χέρια και τα πόδια μας, τα πρώτα βήματα του ρυθμικού σολφέζ, είναι λίγα από τα στοιχεία που καταπιανόμαστε στα αρχικά μαθήματα. Τα μαθήματα Ντραμς ενηλίκων στο ωδείο τέχνης Φακανά δεν έχουν κανέναν περιορισμό ηλικίας. Είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του μαθητή, πάντα βασισμένα στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική ύλη σύγχρονων μουσικών σπουδών που παρέχει μόνο το Ωδείο Φακανά. Θα εκπαιδευτείτε πάνω σε ρυθμικά μοτίβα, αυτοσχεδιασμούς, σόλο, συνοδεία και πολλά ακόμα σχετίζονται με το μαγικό κόσμο του ρυθμού.

Μαθήματα Drums για προχωρημένους

Τα μαθήματα Ντραμς για προχωρημένους ξεκινούν από το σημείο όπου θα ορίσει, αλλά και θα αποδείξει μέσω εξετάσεων, ο σπουδαστής για το μέχρι τώρα επίπεδο του. Αυτά τα μαθήματα έχουν πλέον μπει στα βαθιά νερά της μουσικής γνώσης και της εκμάθησης του οργάνου τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συμμετοχή σε μπάντα. Παραμένουν ατομικά μαθήματα και έχουν στόχο την απογείωση του σπουδαστή για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε μορφή χρήσης των Ντραμς στο επαγγελματικό ή και ερασιτεχνικό (υψηλού επιπέδου) περιβάλον. Η συγκεκριμένη μουσική εκπαιδευτική ύλη ακολουθεί βήμα προς βήμα τα μαθήματα των προγραμμάτων μας και βρίσκεται μόνο στο ωδείο τέχνης Φακανά, είναι ο βασικός σύμμαχος του μαθητή και του καθηγητή. Με συγκεκριμένες ασκήσεις, συγκεκριμένα επίπεδα που πρέπει να προαχθεί, συμμετοχές σε γκρουπ, αλλά και συνδυαστικά μαθήματα όπως η θεωρία, η ακουστική εξάσκηση κ.α. φτάνουμε να δημιουργούμε έναν ολοκληρωμένο επαγγελματία μουσικό.

Κλείσε ένα Δωρεάν δοκιμαστικό DRUMS

  @fakanasartmusicschool 🥁 Αν ακόμα σκέφτεσαι πως μπορεί να ειναι οι ιδανικές συνθήκες για μαθήματα Ντραμς, δεν έχεις γνωρίσει το Μένιο Πασιαλή 🫶🏻 Τόσα πολλά χρόνια στο Ωδείο Τέχνης Φακανά, και μια ολόκληρη ζωή πίσω απο τα Drums! Εχει εκπαιδευσει 100αδες ντραμερς! 💥 Ο διοργανωτης του Athens Drum Festival που πλεον μετρά 7 χρόνια με σταθερή παρουσία! Συνεργάζεται επί σκηνής με τους μεγαλύτερους ντράμερ του κόσμου και της Ελλάδας. 📄 Μέσα στο Ωδείο Φακανά έχει γράψει τα δικά του βιβλία για την σωστή, ολοκληρωμένη και μεθοδική εκπαίδευση! 🔝 Ο Ντραμερ του Yiorgos Fakanas Group. Ένα jazz fusion σχήμα που οι ήχοι του ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη! 🤩 Κλείσε τώρα ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα και ξεκινά το όνειρό σου στο μεγαλύτερο Ωδείο της Αθήνας! 📌#Foryourpage #Foryou #FYP #music #lesson #fakanas #professional #musician #drums #groove #jazz #rock #latin #pop #funk #pasialis ♬ Promotional – FlyFlyMusic
  @fakanasartmusicschool 🥁 Ο Κωνσταντίνος Νάστος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ξεκινήσεις μαθήματα Ντραμς 👶 Διδάσκει από έμπειρους ντράμερ, μέχρι μικρά παιδιά σε ειδικό mini drum set 🚀 Το μάθημα μαζί του θα σε ταξιδέψει σε Funk & Latin μονοπάτια, αλλά όπως λέει και ο ίδιος με τα Ντραμς μπορείς να παίξεις όλα τα είδη. ❤️ Είμαστε πάντα χαρούμενοι και υπερήφανοι όταν συνεργαζόμαστε με τέτοιους καλούς μουσικούς / δασκάλους και χαμογελαστούς ανθρώπους στο Ωδείο Τέχνης Φακανά 🏃 Μη χάνεις στιγμή! Για μαθήματα Ντραμς ενηλίκων ή παιδιών, αρχαρίων ή προχωρημένων ο Κωσταντίνος σε περιμένει! 📌 #F#ForyourpageF#ForyouF#FYPm#musicl#lessonf#fakanasp#professionalm#musiciand#drumsm#mathimatadrumsn#nastos ♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

  Ιστορία του Ωδείου

  Το ωδείο τέχνης Φακανά λειτουργεί από το 1997, έχοντας ένα συγκεκριμένο όραμα: να προσφέρει σταθερά υψηλής ποιότητας και σύγχρονης ύλης μαθήματα
  Drums.
  Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι να έχουν γεμίσει τα studios, τα κλαμπ, τα θέατρα και γενικά όλοι χώροι όπου παράγεται μουσική από απόφοιτος, επαγγελματίες μουσικούς Ηλεκτρικής Κιθάρας, του ωδείου μας στην Αθήνα και σε όλη την επικράτεια.

  Γιατί Drums στο
  Ωδείο Τέχνης Φακανά;

  Τα μαθήματα Ντραμς ακολουθούν ένα oλοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών χωρισμένο σε 5 κύκλους, όπως άλλωστε και όλα τα μουσικά όργανα του Ωδείου. Ξεκινά από εισαγωγή στη μουσική και γνωριμία με το drum set , ανάπτυξη τεχνικής, ανεξαρτησία των τεσσάρων άκρων, εισαγωγή σ’ όλα τα είδη των ρυθμών και στον αυτοσχεδιασμό. Η διδασκαλία ολοκληρώνεται σε 5 διδακτικούς κύκλους με την ίδια δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης με όλα τα όργανα, από τον 3ο έως τον 5ο κύκλο σπουδών (Jazz ή Rock ή και τα δύο)

  Το πακέτο μαθημάτων για τα Drums αποτελείται από το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ του οργάνου, το ομαδικό μάθημα των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ και την συμμετοχή του μαθητή σπουδαστή σε GROUP με σπουδαστές άλλων οργάνων ομοίου επιπέδου

   

  Μαθήματα Drums
  στο Ωδείο Τέχνης Φακανά

  VS

  Online μαθήματα Drums

  Τα μαθήματα drums, όπως και τα μαθήματα για όλα τα μουσικά όργανα, είναι σαφώς προτιμότερο να γίνονται διά ζώσης. Πόσο δε μάλλον ατομικά, όπως ακριβώς κάνουμε στο ωδείο τέχνης Φακανά από το 1997. Ο καθηγητής αποκτά καλύτερη και πιο άμεση σχέση με το μαθητή, κατανοεί τις δεξιότητες, τις ανάγκες αλλά και τις ιδιαιτερότητες ή τους προβληματισμούς του πάνω στο όργανο. Τα Ντραμς είναι ένα όργανο που συμμετέχει ολόκληρο το σώμα και κάθε λεπτομέρεια μπορεί να είναι σημαντική για την σωστή εκμάθηση και το τελικό μουσικό αποτέλεσμα, έτσι το δια ζώσης μάθημα στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του ωδείου Φακανά έχει το σημαντικό πλεονέκτημα της λεπτομερούς παρατήρησης του μαθητή που σαφώς χάνεται από μία κάμερα που μπορεί να περιορίσει την εικόνα αλλά και τον ήχο. 

  Μολαταύτα, η τεχνολογία είναι σαφώς σύμμαχος της εκπαίδευσης και την επιβάλλει η εποχή μας. Παραμένοντας εκσυγχρονισμένοι, αλλά και συνεπής στην υψηλή ποιότητα σπουδών, προσφέρουμε και Μαθήματα drums online με τον καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ή τα χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που οι μαθητές μας δεν μπορούν να παρευρεθούν στο μάθημα, ή απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλουμε να κρατήσουμε την ροή των μαθημάτων.

  Σε κάθε περίπτωση, μετά από χρόνια εκπαίδευσης, και όταν το επίπεδο και η δυσκολία μεγαλώνει, παροτρύνουμε τους σπουδαστές μας να έρθουν ‘’κοντά’’ με τα ντραμς. Ειδικά κοντά στις προαγωγικές η απολυτήριες εξετάσεις τους.

  ‘Ολοι οι σπουδαστές Drums,
  από τους αρχάριος μέχρι τους επαγγελματίες
  ,
  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μουσικά group. Πρόκειται για μία σειρά προβών – μαθημάτων με ένα μικρό group που αποτελείται από μουσικούς – σπουδαστές όλων των οργάνων που διδάσκονται στο Ωδείο. Τα επιμελείται υπεύθυνος καθηγητής του Ωδείου. Έχουν δε ένα κεντρικό θέμα (π.χ. Blues, Rock, Funk, Latin κ.λ.π.) και ανάλογο ρεπερτόριο που ο σπουδαστής Ντραμς εκτελεί με ολόκληρο το group. Ένα σημαντικό μάθημα – πρόβα που συνδέει τη θεωρία με την ουσιαστική πράξη, μέσα σε μια μικρή ζωντανή ορχήστρα. Τα group είναι η πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων.

  Δημιουργία Μπάντας

  Group Project

  Καθηγητές Drums

  Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.